Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto27 poze în acest set

Berea care curge în valuri, delicatesele bavareze, distracția și voia bună au pus stăpânire pe orașul Gura Humorului încă din prima zi a festivalului Oktoberfest în Est. Prima ediție a acestui festival a început astăzi cu o impresionantă paradă care a fost urmărită de mii de locuitori și turiști din Gura Humorului. Parada a fost deschisă de mai mulți tineri îmbrăcați în costume populare, călare pe cai, care purtau cu ei steagurile României și Uniunii Europene.

Aceștia au fost urmați de peste 20 de calești și care alegorice, fanfare, în total, la paradă fiind peste 500 de participanți. În prima caleașcă s-au aflat primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, îmbrăcat într-un costum bavarez, precum și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. Au urmat apoi caleștile în care au urcat prefectul Mirela Adomnicăi și vicepreședintele CJ Suceava, Gheorghe Niță, urmați de primari din întreg județul, printre care cei din Fălticeni – Cătălin Coman, Câmpulung Moldovenesc – Mihăiță Negură, Rădăuți – Nistor Tatar, Vatra Dornei – Ilie Boncheș, Siret – Adrian Popoiu, Cornu Luncii – Gheorghe Fron sau Berchișești, Violeta Țăran.

Publicul a fost impresionat de caleștile și carele alegorice ale vânătorilor, împodobite cu trofee de vânătoare, de frumosul car alegoric al Bermas Suceava, dar și de cele două mașini de epocă și de coloana de motocicliști. O apariție deosebită a fost fără doar și poate o tânără care a venit la paradă îmbrăcată într-o rochie confecționată în totalitate din flori. După ce a parcurs orașul, participanții la paradă s-au oprit în Parcul Ariniș, acolo unde a fost amplasat un imens cord de peste 1.000 de persoane, în care până duminică. 23 august, se va desfășura prima ediție din județul Suceava a festivalului Oktoberfest în Est.


Cum era și normal, în loc de șampanie oficialitățile și invitații au fost întâmpinați cu pahare cu bere, după care au fost conduse, pe muzică de fanfară către scena de unde a avut loc deschiderea oficială a festivalului și de unde s-a dat cep butoiului de bere.
La deschiderea oficială au participat reprezentanții firmei brașovene care organizează Oktoberfest, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, prefectul Mirela Adomnicăi, președintele Camerei de Comerț și Industrie Suceava, Nicolae Troașe, directoarea fabricii de bere Bermas, precum și primarii participanți la eveniment.


După discursurile invitaților, festivalul berii Oktoberfest de la Gura Humorului a început în mod oficial abia după ce Gheorghe Flutur și Marius Ursaciuc au dat cep unui butoi cu bere. A fost nevoie de patru lovituri de ciocan în cep pentru ca berea să curgă din butoi, după care distracția a început în mod oficial în tot cortul, care, fără nici o mirare, a fost neîncăptăor încă din prima zi a festivalului.

Miss Oktoberfest și Regele Berii, două dintre concursurile de la Oktoberfest în Est

Până duminică, organizatorii îi așteaptă pe turişti pentru a ciocni halbe cu bere rece din Bucovina, Bermas, dar şi cu berea germană nefiltrată, să-și alinte papilele gustative cu delicatese nemţeşti, precum cârnații Nuremberger Bratwurst, Thuringer, Weisswurst, Scheweinshaxe sau cârnatul XXL cu cașcaval, dar și produsele româneşti: celebrii mititei sau coaste la grătar.
Și cine a mai pomenit distracție mare fără artiști adevărați și muzică bună? Vor dovedi că au talent chiar pe scena Oktoberfest Claudia & Die Burzenland Party Band, acompaniați de alte trupe și de fanfară.


Unul dintre concursurile care vor avea loc, sâmbătă, Miss Oktoberfest vrea să arate că Bucovina are cele mai frumoase făpturi din România, așa că va fi chef mare, cu premii speciale. La acest concurs nu va conta vârsta și nici greutatea, juriul – care va fi publicul, punând accentul pe multe alte calități, pe care orice domniță le are de la Mama Natură.
Bărbații nu au fost uitați și vor fi chemați la concurs. Ei nu trebuie să fie nici vânjoși, nici foarte înalți, nici bărbieriți proaspăt, nici cu mușchii umflați, nici epilați sau pensați, nici directori de firme mari, ci trebuie să aibă chef de viață, să le placă berea cu adevărat, să aibă în public prieteni numeroși pentru o susținere serioasă și să participe la concursul Regele Berii.


Nimic nu se poate face pe acest pământ cu stomacul gol. La Oktoberfest vom putea alege ce să mâncăm, gustând din mai toate preparatele de pe mapamond, ca să ne satisfacem poftele culinare.

Oktoberfest în Est a început la Gura Humorului cu multă veselie, râuri de bere și delicioase produse bavareze, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava