MOPAN Suceava

În fiecare lună din acest an în judeţul Sucaeva dar nu numai vor avea loc acţiuni dedicate Centenarului Marii Uniri, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur. El a amintit că în ianuarie s-au desfăşurat până acum acţiunile de la Vaslui care au comemorat bătălia de la Podu Înalt şi cele dedicate poetului Mihai Eminescu la Suceava, Putna şi Călineşti urmând să fie puse în practică acţiunile prilejuite de Mica Unire din data de 24 ianuarie. În februarie va fi pusă în funcţiune secţia de îngrijiri paliative de la Spitalul Judeţean Suceava, staţia centrală de sterilizare şi aparatul de neuronavigaţie. În martie va avea loc lansarea expoziţiei « Centenarul României Mari » la Suceava, Chişinău şi Alba Iulia.

În luna aprilie va fi dat în funcţiune Laboratorul regional de restaurare de pe strada Dragoş Vodă din Suceavam, unic în ţară după cum a declarat Flutur, pe zona restaurărilor obiectelor din materiale textile şi lemn. În mai va fi inaugurată Şcoala de la Securiceni din cadrul Muzeului Satului Bucovinean. «Este o şcoală cu bănci foarte vechi, cu casa învăţătorului care completează fericit Muzeul Satului Bucovinean. Tot în mai avem şi Zilele Culturii Idiş », a spus Flutur.

În iunie va fi organizată Ziua Bucovinei la Viena, în iulie vor fi Întâlniri Bucovinene la Câmpulung Moldovensc dar şi la Suceava dar şi o zi dedicată poveştilor de succes a sucevenilor plecaţi la muncă în străinătate. « Vrem să facem o listă de suceveni pe care să-i invităm aici pentru că dorim să le acordăm şi distincţii celor care au performat în  întreaga lume », a precizat preşedintele CJ.

În august va fi organizată «Luna Diasporei », în septembrie « Gustă din Bucovina » iar în octombrie « Oktoberfest în Est ». « În cotombrie ne propunem ca judeţul Suceava şi Bucovina să devină destinaţie turistică la Oktoberfest în Est manifestare pe care o vom organiza la Gura Humorului în parcul Ariniş împreună cu asociaţia Produs în Bucovina şi asociaţiile de turism », a spus Flutur. Anul Centenar se va încheia în noiembrie cu ample manifestări dedicate Zilei Bucovinei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava