MOPAN Suceava

Sucevenii Maria Rusu, Maria Tivodariu și Florin Lehaci, care au făcut parte din componența lotului olimpic de la Tokyo, au acceptat invitația ministrului Culturii de a participa în data de 8 septembrie la Festivalul Internațional George Enescu, alături de colegi din Federația Română de Canotaj. Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, deputat de Suceava, a avut ocazia de a îi felicita personal pe aceștia pentru reușitele de la Tokyo. Sportivii au fost însoțiți de ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, premiat cu argint la recent încheiatele Jocuri Paralimpice. Prezența olimpicilor de ieri a transformat Festivalul într-o sărbătoare a recunoașterii contribuției sportivilor români.

Ministrul Culturii a fost bucuros de întâlnirea cu sportivii suceveni, declarând „Vreau să îi felicit pe acești oameni extraordinari pentru succesul și reziliența lor! Consider că sportul și cultura ne oferă un sentiment unic de apartenență și mândrie națională. Atât Festivalul Internațional George Enescu, cât și olimpicii prezenți astăzi reușesc să trezească în noi aceleași trăiri și să realizăm că există o coerență și unitate între valorile pe care ei ni le inspiră și aspirațiile noastre ca români. Întâlnirea cu acești tineri îmi întăresc mândria de a fi sucevean.”

Maria Rusu, Maria Tivodariu și Florin Lehaci, născuți în județul Suceava, au reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, participând la probele de opt rame cu cârmaci, feminin și masculin. Tinerii sportivi sunt la începutul carierei lor olimpice și promit multe alte succese în viitor.

Nicoleta Bodnar și Simona Radiș au câștigat medalia de aur la proba de dublu vâsle feminin, reușind să stabilească și un nou record mondial când au terminat cursa cu un timop de 6:41,033.

Sucevenii Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă au obținut medalia de argint la proba dublu rame.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava