Concert pascal
MOPAN Suceava

Mădălina Amăistroaie (18 ani) a debutat la Jocurile Olimpice de la Tokyo la finele săptămânii trecute. Sportiva legitimata la CSS Radauti și CSM Suceava a terminat pe locul 37 în concursul de clasament la tir cu arcul.

Amăistroaie a acumulat 634 de puncte, în urma celor 72 de săgeți trase, într-un concurs dominat de sportivele din Coreea de Sud. Primele trei clasate din cele 64 de competitoare au fost din această țară, An San ocupând prima poziție, cu un nou record olimpic, 680 de puncte, urmata de Jang Minhee, 677 puncte și Kang Chaeyoung, 675 puncte.

În primul tur eliminatoriu, suceveanca o va întâlni pe chinezoaica Xiaoqing Long, care a încheiat pe locul 28, cu 646 puncte. Asiatica a stabilit si cel mai bun rezultat personal al sezonului.
În mod normal, Mădălina Amăistroaie se poate califica mai departe, fiind mai bine clasata în ierarhia mondiala, pe locul 18.

Fazele eliminatorii la feminin vor debuta miercuri.

România a mai fost reprezentata la tir cu arcul la doar alte două ediții ale Jocurilor, Moscova 1980 și Beijing 2008. La Moscova, Aurora Chin s-a clasat pe locul 13, iar Andrei Berki, pe 15, în timp ce la Beijing, suceveanul Alexandru Bodnar a ocupat locul 31, din 64 de concurenți.

Alți sportivi suceveni au început cu succes Olimpiada niponă, la canotaj, echipajul de dublu vâsle categorie ușoară format din Gianina Beleagă și Ionela Cozmiuc s-a calificat direct în semifinale. Din păcate, bărcile de 8+1, atât la feminine c+t și la masculin, vor evolua în recalificări.

Reamintim faptul că din lotul de 101 sportivi cu care România este prezentă la Joucurile Olimpice de la Tokyo un sfert sunt suceveni. Ultima apariție suceveană a primelor zile de dispute olimpice a fost cea a sportivei Sonia Ursu Kim, component a echipei de baschet 3×3 a României. Deși selecționata României a pierdut primele trei partide jucate, cu China, Japonia și Italia, sportive născută la Suceava a arătat reale calități tehnice.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava