Concert pascal
MOPAN Suceava

Prim-vicepreşedintele PDL Suceava, Orest Onofrei, i-a solicitat ministrului Rovana Plumb să vină în mijlocul locuitorilor din comuna Marginea şi să le explice de ce aceştia riscă să fie inundaţi după oprirea investiţiilor în regularizarea cursurilor de apă. Orest Onofrei a declarat că în loc să meargă la Hora Bucovinei, actualul ministru al muncii, şi fost ministru al mediului, Rovana Plumb ar trebui să meargă să le explice oamenilor de ce nu s-au mai continuat aceste investiţii începute în perioada guvernării PDL. El a subliniat că sistarea investiţiilor în ceea ce priveşte regularizarea unor cursuri de apă în judeţul Suceava ar putea pune în pericol unele lucrări deja efectuate dar şi locuinţele oamenilor.
Liderul PDL Suceava a declarat că din punctul de vedere al investiţiilor, Bucovina pare să fie un judeţ îngheţat, iar faptul că există investiţii începute şi neterminate ar putea avea efecte adverse.
El a exemplificat cu situaţia înregistrată în cursul zilei de ieri, în urma ploilor torenţiale, în comuna Marginea, unde o investiţie de regularizare a unui curs de apă, începută în urmă cu doi ani, este abandonată şi a creat probleme.
Orest Onofrei a precizat că în urma inundaţiilor din 2010, când un pod peste drumul naţional a fost rupt de ape, s-a stabilit ca măsură de prevenire a unor noi situaţii similare, executarea unei investiţii de regularizare a cursului de apă.
„Investiţia este foarte bună pentru a se evita o nouă viitură care să ducă la ruperea podului”, a declarat Onofrei. El a subliniat că o parte din această investiţei a fost realizată, însă în ultimii doi ani nu au mai fost alocate fonduri pentru continuarea lucrărilor.
Orest Onofrei a arătat că după inundaţiile din 2010 a fost începută o investiţie de regularizare a cursului de apă cu bani de la Fondul de Mediu, însă în acelaşi timp s-a executat şi o lucrare suplimentară, ce a fost finalizată, care include un nou canal care să preia debitul suplimentar în caz de inundaţii şi care e pusă în pericol dacă investiţia iniţială nu se finalizează.
Prim-vicepreşedintele PDL a spus că investiţia se face prin Fondul de Mediu, iar primarul din Marginea se chinuie de doi ani să obţină fonduri pentru finalizarea investiţiei. „În urma ploilor torenţiale de joi s-a constatat că în amonte de lucrările executate malurile râului s-au rupt. Iar fostul ministru al Mediului, Rovana Plumb, care nu a dat finanţare pentru acest proiect, văd că vine la Hora Bucovinei la Bucşoaia. Mai bine ar veni la Marginea să le explice oamenilor de ce nu a dat banii pentru continuarea lucrărilor ca să fie azi puse în pericol casele oamenilor şi ceea ce s-a lucrat până acum”, a încheiat Onofrei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava