MOPAN Suceava

Românii amână adesea vizita la dentist. Odată cu trecerea timpului, acest obicei creează probleme neplăcute atât în ceea ce privește sănătatea dentară, cât și sănătătea generală. Una dintre cele mai întâlnite complicații în ceea ce privește starea danturii noastre constă în pierderea unui dinte și ca urmare a amânării tratamentului, pierderea osului din zona dintelui pierdut, atât de necesar înserării unui implant dentar.

Statistic, este știut faptul că românii ajung să își piardă dinții la o vârstă fragedă cauzele fiind multiple: lipsa igienei orale sau igiena defectuoasă care conduce la boala paradontală, neglijarea problemelor existente și amânarea vizitei la dentist, extracția dinților care pot fi tratați și salvați, diferite accidente și nu numai.

Pierderea dinților generează complicații inutile, unele chiar grave, printre care am amintit de pierderea osului în care la un moment dat pacientul va dori să-și pună un implant pentru susținerea lucrării dentare. Tehnicile avangardiste, materialele de ultimă generație și tehnologia avansată, însă, oferă vești grozav de bune. Orice problemă se poate rezolva fără durere și în timp mai scurt decât se rezolva cu ani în urmă chiar și dacă osul în care ar trebui să se insereze implantul s-a atrofiat (s-a topit) sever. Dr Chemal Taner, specialist cu peste un deceniu de experiență în reabilitari complexe cu implanturi dentare a realizat în premieră națională o operație de regenerare a osului resorbit folosind produsul I-PRF – Injectable Platelet Rich Fibrin.

PRF înseamnă „platelet reach fibrin” sau în traducere „trombocite îmbogățite cu fibrină”. Este folosit cu succes în chirurgia orală, implantologie, chirurgia estetică și în alte domenii ale chirurgiei reparatorii. Față de alte produse din aceeași categorie, cum ar fi PRP sau PRGF, PRF-ul detine avantaje incontestabile și dovedite științific în peste 15 ani de la descoperirea sa de către profesorul francez dr. Josph Choukroun:

– Este 100% natural, bioresorbabil, fără adaos de conservanți și anticoagulante;

– Se obține simplu și rapid, fără a fi necesară o tehnologie costisitoare (din sânge venos recoltat de la pacient, introdus în eprubete speciale și centrifugat după un protocol precis);

– Se prelucrează și se manipulează foarte ușor;

– Funcționeazp ca un „rezervor” de elemente bioactive – fibrina, leucocite, factori de creștere vasculară și celulară, celule stem, atât de necesare în vindecarea rănilor și în regenerarea țesuturilor deteriorate (țesut gingival, osos, vascular, șamd);

– Eliberează lent aceste elemente (circa 14 zile) spre deosebire de alte produse care „se descarcă” brusc și își pierd rapid eficiența;

Aceste concentrate de sânge sunt de două feluri:

– A-PRF – membrane trombocitare îmbogățite cu fibrină care acoperă grefele osoase accelerând vindecarea gingiei și închiderea plăgii și

– I-PRF – lichid trombocitar îmbogățit cu fibrină care odată injectat în grefele osoase, coagulează rapid; astfel, pe de-o parte stabilizează grefa, iar pe de altă parte o umple cu toate elementele sanguine valoroase în procesul de regenerare.

Această „revoluție” în domeniul vindecării plăgilor și a regenerării de țesuturi este pe cale să schimbe radical evoluția chirurgiei, explică dr Chemal Taner:

”Mulți pacienți care pierd dinți și neglijează acest aspect ajung să piardă și osul necesar inserării implantului. Osul nestimulat se atrofiază, se topește…Acel os va trebui refăcut pentru o implantare optimă. Regenerarea osoasă a făcut progrese remarcabile în ultimul deceniu, iar noi am adus în țară tehnicile și biomaterialele necesare, transformând procedurile de adiție sau augmentare din operațiuni riscante și nepredictibile în tratamente de succes. Și aici mă refer la PRF – acele membrane plachetare îmbogățite cu fibrină, obținute chiar din sângele pacientului, fără niciun adaos de conservanți și anticoagulante ca în cazul unor produse similare. Este dovedit că soluțiile sintetice nu funcționează sau funcționează parțial, însă derivații de PRF sunt produse 100% naturale, obținute chiar din sângele pacientului și care amestecate cu biomateriale ajută foarte mult organismul să-și regenereze propriile țesuturi lipsă – fie că vorbim de țesut osos, de țesut gingival sau tesut vascular. ”.

Nu uitați că orice problemă stomatologică se poate rezolva cu ajutorul tehnicilor avangardiste și a tehnologiei de ultima oră. Aveți grijă de sănătatea dinților dvs pentru un zâmbet de succes.

Medicul dentist Dr. Taner Chemal cu competență în implantologie orală și cu peste 15 ani de experiență în reabilitări simple și complexe cu implant dentar este fondatorul clinicilor Implantodent (www.implantodent.ro) și a creat un concept unic pe piața românească, axat strict pe profesionalism, performanță, eficiență, calitate, excelență. Pregătirea sa și a întregii sale echipe în domeniu, cursurile practice de specializare urmate în cele mai prestigioase centre de profil din lume, i-au ajutat pe specialiști să devină pionieri pentru țara noastră în tot ceea ce înseamnă domeniul stomatologic atât la nivel de manopere, cât și la capitolul tehnologie de varf.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava