Concert pascal
MOPAN Suceava

În perioada 22 – 23 martie 2013, Grupul de Acţiune Locală (GAL) ”Bucovina de munte” a primit vizita reprezentanţilor de la GAL ”Gran Sasso Velino” – Italia, colaborare care a început odată cu înfrăţirea de acum 2 ani a municipiului Câmpulung Moldovenesc cu municipiul Avezzano – provincia Acvila din central Italiei. La întâlnire au participat primari şi reprezentanţi ai primăriilor Pojorâta, Vama, Sadova, Moldoviţa, Fundu Moldovei, Câmpulung Moldovenesc, împreună cu echipa tehnică care manageriază Grupul de Acţiune Locală. De asemenea, la discuţii a fost invitat să participe şi preşedintele GAL-ului „Bazinul Dornelor”, Vasile Cozan.

Din partea italiană au fost prezenţi Stefano Di Rocco – manager proiecte la Gal Gran Sasso – Velino, Roberto Di Gianfilippo – membru în consiliul director al Gal Gran Sasso- Velino, Marcello Di Cesare – reprezentantul Comunităţii montane Valle Rovetto, Mario Panunzi – reprezentant al unor companii energetice internaţionale. Preşedintele GAL Bucovina de Munte, Ioan Bogdan Codreanu, a declarat că „după repetate informări, vizite şi schimburi de experienţă cu această puternică asociaţie (GAL ”Gran Sasso Velino” este format din peste 60 de localităţi), intâlnirea de la Pojorâta a marcat începutul unei colaborări concrete între cele două structuri asociative, discuţiile purtându-se pe proiecte deja finanţate de Uniunea Europeană, la care GAL „Bucovina de munte” a fost invitată să participe”. Codreanu a spus că Mario Panunzia prezentat ofertele de colaborare în domeniul producerii de energie ecologică: eoliană, solară, hidraulică şi pe bază de biomasă. Primarul din Pojorâta, Ioan Bogdan Codreanu, a spus că pentru producerea de energie eoliană, condiţiile de colaborare fuseseră discutate încă da la intâlnirea precedentă, iar acum au fost înmânate partenerilor italieni protocoalele de colaborare pentru alcătuirea studiilor de vânt semnate de 6 comune, municipiul Câmpulung Moldovenesc şi o persoană fizică. „Pentru celelalte forme de energie urmează ca partea română să alcătuiască în viitorul imediat o bază de date cu potenţialul energetic specific, informaţii pe baza cărora potenţialii întreprinzători străini să analizeze fezabilitatea eventualelor investiţii pe care intenţionează să le dezvolte în zona Bucovinei de munte”, a declarat Codreanu.

El a mai adăugat că în cadrul discuţiilor, Roberto Di Gianfilippo a prezentat un proiect al GAL-ului Gran Sasso – Velino , intitulat ”IDEAS – Internaţionalizarea IMM-urilor”, prin care se urmăreşte colaborarea între Întreprinderile mici şi mijlocii precum şi a persoanelor fizice autorizate din cele două GAL-uri în domenii ca: industrializarea lemnului, produse animaliere, apicultură, valorificarea fructelor de pădure şi ciupercilor, dezvoltarea turismului. La întâlnirea de la Pojorâta, reprezentanţii legali ai celor două GAL-uri, Bogdan Codreanu şi Stefano Di Rocco au semnat protocolul de colaborare în cadrul acestui proiect.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava