Concert pascal
MOPAN Suceava

O delegaţie formată din opt medici de la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava va participa în perioada 16 – 19 iunie a.c. la o vizită de studiu la Centrul de Pregătire şi la Universitatea Acibadem din Istanbul, Turcia. Aceasta după ce consilierii judeţeni suceveni au aprobat vineri alocarea unei sume de 10.000 de lei din bugetul spitalului pentru deplasarea celor opt cadre medicale în Turcia. Din delegaţia Spitalului Judeţean vor face parte doctorii Valeriu Gavrilovici – medic primar chirurgie generală, Laura Coca – Medic primar obstetrică-ginecologie, Anatolii Buzdugan – medic primar neurochirurgie, Ababneh – Dumitrovici Anca – medic specialist oncologie medicală, Tiberius Brădăţan – director medical, Liviu Cîrlan – medic primar medicină de urgenţă şi Doina Chirap – director îngrijiri medicale. Vizita de studiu la Istanbul va fi organizată în cadrul Programului de Cooperare Internaţională pentru Bune Practici Medicale – 2015. „Această vizită de studiu are loc în cadrul programului de cooperare pentru bune practici medicale pe care spitalul nostru l-a semnat cu spitalul Acibadem din Istanbul şi cu universitatea de acolo. Practic este a treia activitate concretă în cadrul acestui parteneriat, şi sper ca deplasarea medicilor suceveni la Istanbul să aducă rezultate pozitive în continuare”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor. De precizat că prin parteneriatul încheiat între cele două unităţi medicale se urmăreşte formarea şi perfecţionarea medicilor din Spitalul Judeţean Suceava pentru diagnosticarea şi tratamentul chirurgical al patologiilor cu grad sever de dificultate, dar şi la realizarea de tratamente chirurgicale inovative în echipe mixte româno-turce.

Cătălin Nechifor a subliniat faptul că în perioada următoare la Suceava va fi prezentă o echipă de medici specialişti în ortopedie de la spitalul Acibadem din Istanbul. Aceştia ar urma să opereze împreună cu medicii suceveni pacienţi diagnosticaţi cu afecţiuni grave ortopedice.

În acelaşi timp, preşedintele CJ Suceava a mai adăugat că în perioada următoare va fi demarată procedura de achiziţie pentru lucrările de modernizare şi extindere a Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”. El a arătat că fondurile pentru acest proiect sunt deja disponibili, atât din bugetul spitalului, cât şi din bugetele Consiliului Judeţean şi cel al Ministerului Sănătăţii. „Gândirea cu privire la modernizarea şi extinderea UPU Suceava are dacă girul doctorului Raed Arafat. Colegii noştri au fost au vizitat structura UPU de la Târgu Mureş, care este cea mai performantă şi mai bine gândită din România, şi sper că Suceava să devină un al doilea centru pilot pe urgenţe medicale, cel puţin în zona de provincie”, a spus Nechifor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava