MOPAN Suceava

Astăzi, 11.08.2022, a avut loc ședința de lucru a Comisiei județene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, pe ordinea de zi fiind incluse 112 lucrări elaborate de către Biroul aplicarea actelor cu caracter reparatoriu și aplicarea apostilei din cadrul Instituției Prefectului-Județul Suceava.

Lucrările supuse dezbaterilor și aprobărilor au vizat informări ale membrilor comisiei județene pe probleme specifice și punctuale, propuneri ale comisiilor locale de fond funciar privind reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor cu vegetație forestieră sau terenuri agricole, atribuirea de terenuri aferente locuințelor, validări de amplasamente, modificări sau, după caz, corectări titluri de proprietate, precum și emitere de duplicate ale unor titluri de proprietate.

În cadrul ședinței au fost adoptate 90 hotărâri ale comisiei județene.

Dintre acestea, au fost 5 hotărâri ce au avut ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate pentru o suprafață de 26,9643 ha teren cu vegetație forestieră ca urmare a cererilor formulate de către 4 persoane fizice și o persoană juridică.

Un număr de 9 hotărâri au avut ca obiect validarea amplasamentului pentru o suprafață totală de 45,8566 ha ha teren cu vegetație forestieră, ca urmare a cererilor formulate de un număr de 8 persoane fizice.

Printr-un număr de 6 hotărâri emise pentru 6 persoane fizice s-a însușit amplamentul pentru o suprafață de 53,5497 ha teren cu vegetație forestieră propus spre validare de către comiile locale, dat fiind incidența Deciziei CCR nr. 395/2017.

Invalidarea propunerilor comisiilor locale de fond funciar privind teren cu vegetație forestieră, corectarea unei hotărâri a comisiei județene și atribuire teren aferent curți construcții s-a realizat prin 4 hotărâri și au privit un număr de 4 persoane fizice.

S-au emis 4 hotărâri care au vizat solicitări de modificare a unor hotărâri de comisie județeană, la propunerea comisiilor locale de fond funciar și care au vizat îndreptări de erori materiale.

Au fost emise 3 hotărâri prin care s-au validat propunerile comisiilor locale de atribuire teren aferent curți construcții, pentru o suprafață de 994 mp teren, iar 1 hotărâre a vizat reconstituirea dreptului de proprietate pentru o suprafață de 1,20 ha teren agricol.

Totodată, au fost emise 55 hotărâri care au vizat fie modificări de titluri de proprietate sau, după caz, puneri în executare de hotărâri judecătorești, pentru un număr de 55 persoane fizice, iar o documentație a fost amânată pentru completare, conform propunerii colectivului de lucru al comisiei județene.

Printr-un număr de 3 hotărâri au fost respinse trei contestații formulate de către 3 persoane fizice, împotriva hotărârilor comisiilor locale de fond funciar.

Din cele 8 propuneri de emitere duplicate ale unor titluri de proprietate, comisia județeană s-a propunțat favorabil pentru 7, o documentație urmând a fi restituită pentru completare.

De asemenea, au fost emise 22 hotărâri care au vizat solicitări de modificare a unor hotărâri de comisie județeană, la propunerea comisiilor locale de fond funciar și care au vizat îndreptări de erori materiale.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava