MOPAN Suceava

Ora Pământului, are loc sâmbătă,  pe 30 martie 2019, în intervalul orar obișnuit: 20.30 – 21.30, va reuni încă o dată milioane de oameni din întreaga lume careși arată angajamentul față de Planetă. Ora Pământului 2019 este un moment-cheie pentru oameni, companii, autorități să își folosească puterea pentru a face schimbări la nivel personal, dar și la nivel global, încât să protejeze natura de care depinde bunăstarea și dezvoltarea umanității.

Earth Hour a început în 2007, când peste 2.2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney – Australia au stins luminile pentru o oră, din nevoia de a atrage atenția, la nivel global, asupra problemei schimbărilor climatice. De atunci, oameni din peste 7.000 de orașe din mai mult de 180 de țări s-au alăturat acestei mișcări de mediu.

„Ora Pământului se sărbătoreşte în România din anul 2009, iar din anul 2013 şi oraşul Bârlad se alătură acestei manifestări, prin iniţiativa echipei de la observatorul astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan”. Cu prilejul evenimentului global „Ora Pământului” instituţia noastră va organiza observaţii astronomice în stradă. Primăria Municipiului Bârlad ne va susţine în această activitate, şi va solicita oprirea iluminatului public în data de 30 martie 2019, intervalul orar 20.30 – 21.30.

Observaţiile astronomice din stradă vor avea loc sâmbătă 30 martie 2019, între orele 20.30 şi 21.30, în zona parcului „Victor Ion Popa” (la strada principală).

În cazul în care condiţiile meteo nu vor fi favorabile, o să desfăşurăm activitatea la sediul observatorului astronomic (str. Republicii nr. 235), cu o prezentare despre impactul activităţilor umane asupra mediului înconjurător”, a declarat Dumitru Ciprian Vîntdevară, Muzeograf al Planetariului și Observatorului Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan”.

Website-ul oficial al campaniei în România: www.ora-pamantului.ro.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava