Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, a anunțat că marți, 31 octombrie, a înregistrat la Camera Deputaților o propunere legislativă pentru completarea Legii nr.1/2011 a Educației Naționale, cu privire la introducerea orelor de nutriție în școli.
Maricela Cobuz a precizat că potrivit unui studiu efectuat în 79 de ţări, Organizaţia Mondială a Sănătăţii apreciază că există 250 de milioane de obezi în lume, din care se estimează că 22 de milioane sunt copii cu vârsta mai mică de 5 ani. Făcând referire la România, ea a afirmat că un studiu efectuat arată că la copiii între 3 luni şi 16 ani, s-au identificat 14,7% copii obezi, frecvenţa obezităţii, fiind uşor crescută la fetele de vârstă şcolară iar rata de obezitate fiind în creștere.
Ea a afirmat că prin modificarea și completarea Legii nr.1/2011 a Educației Naționale se introduce, în curriculum național pentru învățământul preșcolar, primar și gimnazial, disciplina ”Nutriție și educație nutrițională” ca disciplină opțională de studiu. Deputatul PSD de Suceava consideră că după adoptarea legii, planul cadru și programa națională, precum și condițiile ce trebuie îndeplinite de personalul didactic pentru disciplina de nutriție și educație nutrițională se vor aproba prin ordin comun al Ministerului Educației Naționale și al Ministerului Sănătății.
„Consider că această propunere legislativă este de o importanță majoră deoarece societatea modernă este considerată mediu „obezogenic”, prin favorizarea consumului crescut de produse alimentare bogate în grăsimi şi zaharuri la care se adaugă sedentarismul. Obezitatea la copil este diferită de cea a adultului, copilul fiind în perioada de creştere, de unde decurge obligaţia ca măsurile ce vizează scăderea în greutate să nu influenţeze dezvoltarea morfofuncţională fiziologică”, a declarat Maricela Cobuz, care a adăugat că „această inițiativă legislativă este deosebit de importantă, având susținerea și a reprezentanților tuturor partidelor parlamentare: PSD, ALDE, PMP, UDMR, PNL, USR, minorități și miniștri, inclusiv a Președintelui Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea. Legea este susținută de 103 deputați și senatori prin semnarea propunerii legislative”,
Deputatul social democrat a mai afirmat că doar prin educație nutrițională poate fi prevenită creșterea alarmantă a obezității de la copii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava