MOPAN Suceava

Democrat liberalii şi-au lansat candidaţii pentru alegerile europarlamentare din data de 25 mai, în cadrul unui eveniment care a avut loc duminică la Sala Palatului din Bucureşti. Pe locul şase pe lista PDL pentru Parlamentul European, considerat eligibil, se află fostul senator sucevean, Orest Onofrei. La lansarea candidaţilor PDL pentru alegerile europarlamentare au fost prezenţi liderii naţionali ai acestei formaţiuni politice, printre care Vasile Blaga, secretarul general, senatorul Gheorghe Flutur, şi vicepreşedintele regional, deputatul Ioan Balan. La eveniment au fost prezenţi şi preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, dar şi fostul premier al Republicii Moldova, Vasile Filat.
Pe lista PDL pentru alegerile europarlamentare se regăsesc, în ordine, Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Răzvan Ungureanu, Marian Jean Marinescu, Rareş Niculescu şi suceveanul Orest Onofrei, acesta din urmă fiind reprezentantul Regiunii de Nord – Est a României.

În discursul avut în faţa celor aproximativ 7.000 de democrat liberali prezenţi Orest Onofrei a subliniat că PDL le propune românilor programul „prosperitate în fiecare casă”, în timp ce PSD le-a oferit cetăţenilor din România „sărăcie contra voturi”. „Până acum programul PSD a fost sărăcie contra voturi. Pentru că dacă ne uităm în România, PSD este cel mai tare în cele mai sărace zone din România. Şi practic, aceste zone sărace funcţionează ca în cazul sindromului Stockholm, când victima se îndrăgosteşte de călău. Oamenii i-au votat până acum tocmai pe cei care i-au adus în sărăcie. Ba mai mult, în România funcţionează sindromul Teleorman, adică victima îşi urăşte călăul dar îl votează. Şi îl votează şi morţii”, a spus Orest Onofrei. El a subliniat că în timp ce PSD le oferă românilor programele „sărăcie contra voturi” şi „umilinţă contra sărăcie”, alternativa pe care PDL le-o propune cetăţenilor din România cu ajutorul Europei este „Demnitate în prosperitate”.

Orest Onofrei a mai spus că Europa trebuie să-i fie recunoscătoare Moldovei. „Dacă europenii poartă joben şi nu turban este şi din cauza marelui Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, cel pe care Papa Sixt al VI-lea l-a numit atlet al creştinătăţii”. Şi dacă Europa abia după 500 de ani îi este recunoscătoare lui Ştefan cel Mare, noi suntem datori ca prin Parlamentul European să aducem Europa în fiecare casă. Cu alte cuvinte, suntem datori să aducem prosperitate în fiecare casă”, a declarat Onofrei. El a subliniat faptul că prosperitatea este singura armă prin care PSD poate fi înfrânt în alegeri. După discursul lui Orest Onofrei, pe scena Sălii Palatului din Bucureşti a urcat bine cunoscuta interpretă de muzică populară din Suceava, Sofia Vicoveanca.

La rândul său, liderul democrat liberalilor suceveni şi secretar general al PDL, Gheorghe Flutur, a spus că pentru judeţul Suceava este o onoare să aibă un reprezentant pe un loc eligibil pe lista PDL pentru Parlametul European. Flutur a apreciat faptul că la lansarea candidaţilor de la Bucureşti, PDL Suceava a fost reprezentat de o delegaţie numeroasă formată din primari, consilieri locali şi judeţeni. „Toţi cei prezenţi la acest eveniment au văzut forţa Sucevei şi au trăit emoţiile alături de ciocârlia Bucovinei, Sofia Vicoveanca, care i-a încântat cu <Bucovina mândră floare>”, a spus liderul PDL Suceava. El i-a îndemnat pe democrat liberali ca odată întorşi acasă să nu ţină cont de „sondajele răutăcioase plătite de adversarii politici”. „Membrii PDL trebuie să se uite în primul rând la capacitatea uriaşă de mobilizare a partidului nostru şi să explice românilor cel puţin trei lucruri. În primul rând, trebuie să le explice alegătorilor că PDL a dus în 2007 românia în Uniunea Europeană, prin miniştri săi, Vasile Blaga, Monica Macovei, Anca Boagiu, Sulfina Barbu, şi eu. Aceştia suntem cei care am şters steguleţele roşii pentru ca România să intre în Uniunea Europeană. Iar de doi ani PSD face eforturi să ne scoată din UE prin modul cum atacă statul de drept. În al doilea rând, PDL a trecut România prin criză asumându-şi responsabilităţi, iar PSD a stat la cotitură, a profitat de criză, a promis lapte şi miere, şi în schimb au introdus 35 de impozite şi taxe pe spatele românilor. Şi nu în ultimul rând, PDL are cea mai bună echipă la europarlamentare, oameni profesionişti, pro-europeni, în timp ce PSD şi PNL au oameni care prin declaraţiile lor au fost antieuropeni înverşunaţi”, a declarat Gheorghe Flutur. El a subliniat că un rezultat bun al PDL la alegerile europarlamentare îi îndreptăţeşte pe democrat liberali să unifice dreapta politică românească în jurul PDL şi să facă un proiect „pe care nici PNL să nu-l poată refuza”.

 

Orest Onofrei, lansat oficial în cursa pentru Parlamentul European, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava