Concert pascal
MOPAN Suceava

Prim-vicepreședintele PDL Suceava, Orest Onofrei, şi-a prezentat în cursul zilei de marţi principalele proiecte pe care intenţionează să le susţină dacă va fi ales în Parlamentul European. Onofrei a făcut referire la intenţia de a promova un proiect prin care Uniunea Europeană să aprobe un program special pentru dezvoltare, şi nu doar a regiunilor sărace, cum este şi cea de Nord-Est din România, ci a întregii zone a graniţei de Est a UE.

„Mai ales în contextul a ceea ce se întâmplă la Estul României, trebuie un program special. Iar în acest context de dezvoltare a acestei regiuni o componentă importantă este infrastructura. Nu poţi să pretinzi că eşti parte a Uniunii Europene dacă nu poţi ajunge în Europa. Ori noi din Bucovina nu putem să ajungem nici în Bucureşti, nici la Cluj pe o autostradă. De aceea dezvoltarea acestor coridoare de transport Nord – Sud şi Est – Vest este extrem de importantă pentru această zonă”, a explicat candidatul PDL pentru Parlamentul European.

Orest Onofrei a adăugat că un alt proiect pe care îl va susţine va fi pentru dezvoltarea agriculturii, şi în special pentru dezvoltarea fermelor, pentru ca acestea să devin profitabile. El a făcut referire în special la dezvoltarea agriculturii ecologice, care se pretează foarte bine în zona Bucovinei.

„Cei din zonele preponderent agricole, ca şi cei din zonele mono-industriale, trăiesc doar dintr-o activitate, şi anume agricultura. Şi dacă nu conștientizăm că este nevoie de o finanţatre a zonelor preponderent agricole şi a dezvoltării fermelor, atunci vom avea aceleaşi probleme sociale uriaşe care sunt şi în zonele mono-industriale”, a mai spus Onofrei. Prim-vicepreședintele PDL Suceava a făcut referire şi la un proiect despre care a spus că a încercat să-l promoveze şi în Parlamentul României când a fost senator şi pe care acum va încerca să-l ducă la îndeplinire în Parlamentul European. Orest Onofrei a arătat că acest proiect vizează în mod direct fostele comune transformate în oraşe care, în urma obţinerii acestui statut, nu au mai avut acces la fondurile europene pentru dezvoltare din exercițiul financiar anterior.

„De mai bine de zece ani, zeci de localităţi din România sunt supuse unui boicot administrativ fără ieşire. Au fost obligate să se transforme din comune în oraşe, doar prin schimbarea plăcuţei de la intrare, şi au rămas la fel. Toate programele de finanţare care au fost până acum nu au putut asigura fonduri pentru aceste comune devenite oraşe. Ori eu cred că putem avea un program special de dezvoltare în noul exerciţiu bugetar pentru comunele transformate în oraşe, dar şi pentru celelalte comune mari care nu se încadrau în criteriile de până acum”, a explicat Orest Onofrei.

Pe de altă parte, el a precizat faptul că până în momentul de faţă a observat că partidele înscrise în campania pentru Parlamentul European au evitat să discute despre importanța acestor alegeri pentru români. Orest Onofrei a arătat că PDL are ca slogan de campanie „Europa în fiecare casă”, iar acest lucru înseamnă că europarlamentarii PDL se vor lupta pentru a aduce bunăstare în casele sucevenilor şi ale românilor.

„Eu mi-am propus, dacă voi ajunge în Parlamentul European, să iniţiez şi să particip la demersurile necesare pentru ca Europa să fie într-adevăr în fiecare casă a bucovinenilor. Noi am avut mult timp ideea să încercăm să aducem acasă milioanele de români şi sutele de mii bucovineni plecaţi în străinătate. Însă Europa este peste tot. Şi România ca parte a UE este peste tot. Şi atunci, pentru noi este important ca românii din ţară sau din afară să se simtă europeni. Şi pentru asta trebuie ca interesele lor să fie reprezentate corect”, a mai declarat Onofrei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava