Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donţu, a apreciat decizia Guvernului României de a înființa Casa de Cultură a Studenţilor Suceava. De precizat că Ovidiu Donţu a cel care a demarat şi a susţinut procedurile necesare în vederea deschiderii acestei noi instituţii în cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare”. Ovidiu Donţu a declarat, în cursul zilei de ieri, că Hotărârea Guvernului prin care a fost înfiinţată Casa de Cultură a Studenţilor reprezintă încununarea muncii începute în urmă cu un an în colaborare cu Ministerul Educaţiei şi Ministerul Tineretului. El a spus că toate aceste demersuri s-au concretizat după audienţele pe care le-a avut la ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, în urma cărora s-a luat decizia de a se înfiinţa noua instituţie.

„În esenţă, Hotărârea Guvernului prevede ca pentru Casa de Cultură a Studenţilor din cadrul Universităţii <Ştefan cel Mare> să fie alocate zece posturi pentru funcţionarea acestei instituţii, şi un lucru extrem de important, accesul la bugetul de activităţi culturale al Ministerului Tineretului şi Sportului. Astfel, activitatea culturală studenţească în municipiul Suceava va căpăta o anumită dinamică şi o dimensiune mult mai mare decât până în prezent”, a explicat Ovidiu Donţu. El a adăugat că în urma consultărilor avute cu rectorul Universităţii Suceava, Valentin Popa, s-a decis că în perioada imediat următoare vor fi planificate activitățile culturale solicitate de studenţii universităţii din Suceava.

Trebuie spus că la vizita de anul trecut a ministrului pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu, la universitatea din Suceava, acesta a subliniat că demersurile pentru înfiinţarea unei Case de Culturi a Studenţilor la Universitatea „Ştefan cel Mare” au beneficiat de un sprijin substanţial din partea senatorului PSD de Suceava Ovidiu Donţu. Costoiu declara că susţine înfiinţarea unei Case de Cultură a Studenţilor USV, aceasta fiind o solicitare mai veche a instituţiei sucevene, venită din partea prof. univ. dr. ing. Adrian Graur, a actualului rector Adrian Popa, dar şi din partea unor parlamentari. „Vreau să dau această veste bună, aceea că Universitatea din Suceava va avea o Casă de Cultură a Studenţilor, la fel cum se întâmplă de ani buni în marile centre universitare. Şi vreau să spun că acest demers a fost susţinut cu o temeinicie şi cu o perseverenţă pe care eu nu o ştiam, din partea domnului senator Ovidiu Donţu. Dumnealui a fost cel care a fost picătura chinezească pe capul nostru în dorinţa de a aproba acest proiect. A fost picătura chinezească care ne-a ajutat să fim mai atenţi asupra subiectului şi putem să o anunţăm oficial acum”, a spus Mihnea Costoiu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava