Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donţu, a cerut Ministerului Muncii să finalizeze de urgenţă proiectul de Lege privind salarizarea unitară. Într-o interpelare adresată luni ministrului muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice, Rovana Plumb, senatorul sucevean precizează că se numără printre acei demnitari din României care a militat și încă militează atât pentru restrângerea prerogativelor imunității demnitarilor, cât și pentru întărirea și garantarea drepturilor cetățenești prin modernizarea urgentă a Legii noastre fundamentale.

„Deschid această interpelare cu precizările de mai sus pentru că eu consider că, indiferent de statutul socio-profesional, orice cetățean român încadrat în muncă trebuie să beneficieze de drepturi și recompense financiare cel puțin decente, fără a se crea discrepanțe uriașe, nedreptăți sau frustrări sociale, urmărindu-se, așa cum este și firesc, principiul echității sociale”, a spus Donţu, care a adăugat că „așa cum știți și dumneavoastră, o mare parte a acestei veri a stat sub semnul discuțiilor și controverselor asupra Ordonanței privind creșterea salariilor demnitarilor. Pe bună dreptate, aș spune eu, doamnă ministru, acest document a ridicat semne de întrebare în întreaga societate civilă, cât a și accentuat o necesitate care trebuie adusă la îndeplinire. Fac referire aici la noua lege a salarizării unitare, unul dintre cele mai importante demersuri legislative pe care societatea românească îl așteaptă”. El a spus că adoptarea legii salarizării unitare va avea ca efect majorarea salariilor bugetarilor.

El a precizat că Ordonanţa privind creşterea salariilro demnitarilor, „fără a-i contesta utilitatea și oportunitatea”, este nu numai neaplicabilă, cât și prematură, în condițiile în care toți cetățenii acestei țări ocupați profesional nu se pot bucura de un nivel de salarizare nu numai, decent, cât în perfect acord cu pregătirea profesională și munca prestată.

Ovidiu Donţu a precizat că în opinia sa la fel de echitabil și de onorabil este ca Ordonanța privind creșterea salariilor demnitarilor să intre în vigoare odată cu votul din Parlament, atunci când și proiectul salarizării unitare este finalizat conform și pus în aplicare.

„Cu ceva vreme în urmă, după consultările avute cu reprezentanții instituțiilor financiare internaționale, ați anunțat, doamnă ministru, că după încheierea sesiunii parlamentare din vară, veți iniția discuții cu fiecare ordonator de credite, apoi cu partenerii sociali tocmai pentru finalizarea acestui proiect legislativ de asemenea importanță. De asemenea, ați mai afirmat că vă doriți să finalizați aceste consultări până la data de 15 septembrie a.c. pentru ca noi în Parlament să primim acest proiect a cărui implementare să se producă odată cu noul an”, a declarat senatorul PSD de Suceava. Nu în ultimul rând, el i-a solicitat Rovanei Plumb să-i spună dacă etapele pe care le-a anunțat au fost îndeplinite până la această dată, și dacă, începând cu noua sesiune parlamentară, Parlament se poate pregăti pentru discutarea și legiferarea proiectului salarizării unitare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava