Concert pascal
MOPAN Suceava

Liderul Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, senatorul Ovidiu Donţu, a spus astăzi că sucevenii i-au contactat pe social democraţi pentru a-şi exprima indignarea şi nemulţumirea cu privire la ultimele declaraţii făcute de preşedintele democrat liberalilor din municipiul Suceava, deputatul Ioan Balan. Ovidiu Donţu a făcut aceste precizări după ce deputatul Ioan Balan a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că reprezentanţii USL din Suceava îşi arogă merite care nu le aparţin, iar cei de la PSD iau cu nonşalanţă proiectele PDL şi le prezintă populaţiei ca şi cum ar fi proiectele lor.

„Cetăţenii municipiului Suceava ne-au contactat cu indignare arătându-şi nemulţumirea, fiind total surprinşi de declaraţiile deputatului Ioan Balan cu privire la obiectivele majore susţinute de reprezentanţii PSD pentru bugetul Primăriei Suceava pe anul 2014. Din cele ce încearcă deputatul Balan să prezinte reiese clar că a rămas cu acelaşi discurs care nu are acoperire în fapte, este total neinformat, dar mai mult încearcă să-i dezinformeze şi pe cetăţenii Sucevei”, a declarat Ovidiu Donţu. El a adăugat că s-ar fi aşteptat ca deputatul Ioan Balan şi colegii lui din PDL să spună ce au făcut ei pentru municipiul Suceava atunci când au fost la putere, şi în perioada în care au deţinut majoritatea absolută în componenţa Consiliului Local, dar şi când au administrat regimul Băsescu în judeţul Suceava. „USL-ul va fi judecat de către cetăţeni la finalul mandatului, şi nu când vrea PDL-ul. Dar vedem deja că funcţionarea USL în municipiul Suceava dă dureri de cap democrat liberalilor”, a subliniat liderul PSD Suceava.

Ovidiu Donţu a făcut referire la proiectul adus în discuţie de Ioan Balan, respectiv „Reabilitare străzi, poduri şi pasaj”, în valoare de peste 8 milioane de euro, subliniind că acesta este al USL. Donţu a arătat că printr-o hotărâre de Consiliu Local din luna septembrie 2013 s-a aprobat documentaţia tehnico-economică şi indicatorii tehnico-economici ai obiectivelor de investiţii din cadrul acestui proiect, care a fost depus în cadrul Programului Operaţional Regional, şi prin care se vor reabilita străzile Traian Vuia, Cernăuţi, Grigore Alexandru Ghica, Mărăşti, Mihai Eminescu, Plevnei, Calea Unirii, Cuza Vodă, Universităţii, Bulevardul George Enescu, dar şi trei poduri pe străzile Cuza Vodă, Plevnei şi Cernăuţi, pasajul peste liniile de cale ferată pe strada Grigore Alexandru Ghica. În proiect mai sunt incluse şi lucrări de amenajarea a unor benzi suplimentare de circulaţie pe bulevardul George Enescu, dar şi amenajarea de noi locuri de parcare pe acest bulevard şi pe străzile Universităţii şi Traian Vuia.

 

Donţu a explicat că prin hotărârea Consiliului Local din luna septembrie 2013 s-au aprobat cheltuielile eligibile, neeligibile şi conexe ale proiectului „Reabilitare străzi, poduri şi pasaj”, cu o valoare totală de 35,677 milioane de lei, la care contribuţia municipiului Suceava care este în valoare de 194.079,85 lei, cheltuială neeligibilă, a fost asumată în USL ca investiţie în acest tip de dezvoltare a municipiului Suceava, prin reabilitarea străzilor. „Ştie deputatul Balan cine are majoritatea în Consiliul Local şi a cui este preocuparea pentru realizarea acestor obiective?”, a spus liderul PSD Suceava.

Pe de altă parte, el a ţinut să mai precizeze că Legea parcurilor industriale şi aprobarea studiului de fezabilitate pentru un parc industrial pe platforma Termica este încă unul din obiectivele majore ale reprezentanţilor PSD. „Acest proiect este susţinut nu din dorinţa <de a fura statul şi a câştiga capital de imagine>, ci din grija pentru cetăţenii Sucevei, pentru atragerea de investitori, crearea de locuri de muncă şi un trai mai bun pentru toţi locuitorii. Acelaşi lucru îl putem spune şi despre preocuparea noastră pentru finalizarea programului Termoficarea, privind schimbarea reţelelor termice, început în anul 2004, pentru ca sucevenii să nu mai plătească pierderile din reţele. De asemenea, suntem preocupaţi pentru o altă categorie de cetăţeni ai Sucevei, motiv pentru care am iniţiat reducerea cu 50% a abonamentului pe transport local pentru pensionari, preocupare care a fost anulată prin <grija> consilierilor PDL când erau în majoritate în Consiliul Local”, a subliniat Ovidiu Donţu.

Preşedintele PSD Suceava consideră că ceea ce îi deranjează cel mai mult pe reprezentanţii PDL este obiectivul major al social democraţilor, acela de diminuare a risipei banului public, „de închidere al oricărui robinet de scurgere a banului public către mafia lor personală”. Ovidiu Donţu a declarat că această preocupare a PSD are deja rezultate palpabile de la preluarea majorităţii în Consiliul Local Suceava de către USL.

Ovidiu Donţu: „Sucevenii sunt indignaţi de declaraţiile lui Ioan Balan”, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava