Concert pascal
MOPAN Suceava

Comunicat de presă: „În 1812, în urma războiului ruso-turc, Basarabia era desprinsă de țara mamă.

Zilele trecute, am sărbătorit 136 de ani de la momentul în care România Mică și-a căștigat, în urma unui război greu și dureros, statutul de stat independent. Începutul secolului următor avea să aducă un alt răboi în urma căruia țara noastră se reîntregea prin Unirea din 1918, iar Basarabia și cetățenii săi reveneau la locul lor de drept.

Nu intenționez să țin lecții de istorie, însă vreau să amendez pe această cale declarația făcută de către unul din omologii mei ruși, deputatul Iosif Kobzon, care și-a permis să afirme într-un interviu pentru Publika TV următoarele:

„Moldova a fost a noastră, într-un trecut nu chiar îndepărtat. Iar politicienii au pierdut-o. Cred că dacă acum s-ar anunța un referendum, toate ar reveni la starea inițială”.

Totodată, pe aceeași dată de 9 mai, zi în care Rusia a aniversat victoria asupra nazismului, vicepremierul rus, domnul Dmitri Rogozin, a declarat și el:

“La Chişinău mă voi întâlni cu politicienii moldoveni şi le voi spune că nu trebuie să existe o astfel de politică, care să interzică să ţinem minte lucrurile sfinte. Doresc ca Moldova să se întoarcă spre 9 mai, pentru că noi toţi suntem în viaţă, datorită veteranilor”.

Stimați domni, nu numai dumneavoastră aveți sărbători pe care să le cinstiți. Și România le are. La fel, Republica Moldova, ai cărei cetățeni împart o ORIGINE și o ISTORIE COMUNE cu ale noastre. Nu vă folosiți de greutățile geopolitice ale României în epoci tulburi pentru a vă însuși ceea ce nu vă aparține și nu v-a aparținut niciodată pe drept.

Cetățenii Republicii Moldova, la fel ca și cei ai României, sunt LIBERI să-și aleagă viitorul, fără ca dumneavoastră să faceți speculații, să manipulați opinia publică și să distorsionați faptele istoriei.

Data de 9 mai nu vă aparține exclusiv, domnule vicepremier, și îmi permit să vă sugerez să tratați în mod obiectiv cel puțin istoria, dacă nu și statele și cetățenii acestora.

Domnule deputat Iosif Kobzon, încercați să tratați datele la adevărata lor valoare. Cifrele și voința cetățenilor Republicii Moldova vă contrazic drastic, iar opțiunea nu vă aparține nicidecum dumneavoastră.

Dacă scuzele ar reprezenta prea mult în acest caz, consider că măcar declarațiile ar trebui să se limiteze, pe viitor, la probleme ce vă aparțin la modul real, nu la cele interpretate după bunul plac și interes”.

 

Deputat

Ovidiu C. Ian

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava