MOPAN Suceava

Suceveanul Ovidiu Jelea este campion național la karate WKF, acesta fiind cel mai înalt nivel pe care-l poate atinge un sportiv la nivel național în acest sport. După ce s-a retras din actvitatea competițională, Ovidiu și-a orientat pasiunea pentru karate în direcția antrenării tinerilor pentru competițiile internaționale din karateul olimpic WKF.

Astăzi, Ovidiu își împarte timpul între cele trei domenii în care activează: domeniul sportiv, în care este WKF Accredited Karate Coach și WKF Kata Certified Coach, domeniul auto, fiind BMW Certified Driver Trainer, titulatură obținută după absolvirea cursurilor și a examenului la BMW Driving Academy Maisach – Germania și jurnalism, domeniu în care este licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării de la Universitatea din București.

În această vară Ovidiu a însoțit doi dintre sportivii pe care-i antrenează, Diana Turcu și Petru Comănescu, la turneul de calificare la Jocurile Olimpice din Tokyo, turneu care a avut loc la Paris. Din păcate, niciunul dintre cei șapte sportivi care au reprezentat România la acest turneu nu s-a calificat la Jocurile Olimpice, însă luna august a fost totuși una excepțională pentru suceveanul Ovidiu Jelea și sportivii săi.

Diana Turcu, pe care Ovidiu o antrenează de aproximativ doi ani,  a câștigat locul 5 la Campionatul European de la Tampere.

Petru Comănescu, pe care Ovidiu îl antrenează de 14 ani, de la vârsta trei ani, a devenit primul român care a câștigat o medalie de aur la proba de kata într-un concurs din circuitul oficial al karateului olimpic WKF este, din august 2021, primul român care a devenit NUMĂRUL 1 MONDIAL în clasamentul internațional WKF, la proba de kata juniori.

Acest prim loc 1 în clasamentul celor mai buni sportivi din lume este rezultatul unui parcurs ascendent și consistent în ultimii ani, Petru Comănescu reușind să câștige până acum trei medalii WKF: una de aur și două de argint, care reprezintă un alt record pentru România.

Odată cu atingerea acestui obiectiv, Ovidiu Jelea a anunțat pe pagina sa de facebook că se retrage din a forma tineri pentru performanță în karate și că se va concentra exclusiv asupra sportivilor care deja au confirmat la nivel internațional.

Ovidiu Jelea, un sucevean care a reușit să devină un antrenor de marcă în România, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava