MOPAN Suceava

Fenomenele meteorologice periculoase au produs în județul Suceava în doar 8 zile, mai exact în perioada 23-30 iulie, pagube de 2,7 milioane de lei. Așa rezultă din raportul prezentat în ședința de astăzi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență prezidat de prefectul Alexandru Moldovan. Scurgerile de pe versanți a precipitaților au afectat un număr de 10 unități administrativ teritoriale și anume Suceava, Frasin, Berchișești,Ipotești, Grănicești, Moldovița. Ostra, Pătrăuți, Stulpicani, Todirești ( cu un număr de 17 sate componente), producând pagube la infrastructura rutieră, la lucrările de gospodărire a apelor cu rol de apărare împotriva inundațiilor precum și în gospodăriile populației.

Pentru evaluarea și inventarierea pagubelor și distrugerilor cauzate de fenomenele meteorologice, s-au întocmit procese verbale de evaluare în urma cărora s-au făcut estimări valorice pentru refacere. La nivelul județului Suceava sunt estimate un număr de 5 case inundate, 1 km de drum județean, 26,825 de km de drumuri comunale, 2,2 km de drumuri vicinale, 8,33 km. de străzi, un număr de 4 podețe, 1 pod, 2 punți, 1,735 km.de apărări de mal și 0,6 de kilometrii de albii colmatate.

Deasemenea, pentru diminuarea și înlăturarea factorilor de risc caracteristici fenomenelor meteo-hidrologice periculoase (scurgeri de pe versanți, torenți, cantități de apă ridicate intr-un timp foarte redus etc.), personalul ISU Suceava a desfășurat 31 de intervenții în unitățile administrativ teritoriale Suceava, Todirești, Berchișești, Gura Humorului, Ostra: monitorizări, evacuări apă din curți și anexe inundate, evacuări apă din beciuri și subsoluri, decolmatări fântâni etc.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava