Concert pascal
MOPAN Suceava

Câteva mii de suceveni şi turişti au fost prezenţi duminică, în a treia zi de Crăciun, la ediţia de anul acesta a Festivalului de datini şi obiceiuri de Anul Nou „După datina străbună”. Festivalul a început cu o paradă a urătorilor, de la Primăria Suceava şi până pe esplanada Casei de Cultură.

Pe o vreme de primăvară, sucevenii au venit în număr foarte mare să vadă cele peste 40 de formaţii de datini şi obiceiuri, venite din toate colţurile judeţului, dar şi din Iaşi, Botoşani şi Republica Moldova.

La festivalul de datini şi obiceiuri de la Suceava au participar formaţii din Pojorâta, Corlata, Zvoriştea, Poiana Stampei, Stroieşti, Udeşti, Vama, Fundu Moldovei, Bosanci, Hânţeşti, Mălini, Boroaia, Calafindeşti, Pârteştii de Jos, Comăneşti, Dolhasca, Dolheştii Mici, Drăguşeni, Cacica, Volovăţ, Buneşti, Botoşana, Vatra Moldoviţei, Fântânele, Todireşti, Berchişeşti, Bilca, Straja, Ostra, Broşteni, Preuteşti, Horodniceni, Boroaia, Vultureşti, Ciocăneşti, Sf. Ilie – Şcheia, dar și din Iaşi, Botoşani și din Măgdănești – Republica Moldova.

În cadrul paradei, sucevenii au avut posibilitatea să vadă caprele din zona de munte, urşii din zona de şes, urâţii, frumoşii, babe şi moşnegi, cerbul de la Corlata, sau cetele Dolhasca sau Boroaia.

Dintre oficialităţi, la paradă au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean, care a asistat din mulţime la spectacolele oferită de urători, precum şi senatorii Neculai Bereanu şi Ovidiu Donţu.

Parada măştilor a atras şi anul acesta câteva mii de suceveni, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava