Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputaţii liberali Dumitru Pardău şi Radu Surugiu au demisionat vineri din Biroul Teritorial al PNL Suceava. Cei doi au recurs la acest gest în semn de protest faţă de modul în care liderul PNL Suceava, Alexandru Băişanu, conduce această organizaţie.
Deputatul PNL, Dumitru Pardău, a anunţat că a demisionat din calitatea de membru de drept al Biroului Teritorial al PNL Suceava, considerând că din cauza rezultatelor proaste obţinute de PNL în judeţul Suceava la ultimele alegeri, respectiv 9,77% din voturi, actualul Birou şi preşedintele filialei judeţene nu mai sunt legitimi. „Domnul Băişanu a reuşit performanţa să obţină în zona de care a răspuns undeva între 6 şi 7%. dacă am scoate din calcul localităţile cu rezultate bune la europarlamentare, toate conduse de oameni cu care Alexandru Băişanu nu se înţelege, rezultatul corect ar fi situat undeva în juru procentului de 6,5%. Mai rău nu se poate”, a spus Dumitru Pardău, care a mai adăugat că „proasta organizare a campaniei, stilul abuziv, părtinitor şi total rupt de realitatea din teritoriu, la care se adaugă lipsa de caracter în relaţia cu colegii care au obţinut rezultate bune mă fac să cred că pe Băişanu nu îl interesează decât chestiunile personale”.
Pardău l-a acuzat pe Alexandru Băişanu că tratează PNL Suceava „ca pe propria moşie”.
„Dacă m-aş coborî la stilul lui de comunicare, ar trebui să-i spun:<Jos labele de pe PNL Suceava>”, a ţinut să mai declare deputatul PNL. Dumitru Pardău a adăugat că din punctul său de vedere, Alexandru Băişanu este nelegitim în faţa oamenilor, atât timp cât acesta se crede liderul opoziţiei judeţene, dar îşi menţine în continuare soţia în funcţia de director al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Suceava.
Pardău a mai spus că rămâne în continuare membru al PNL, susţine candidatura lui Klaus Iohannis pentru funcţia de preşedinte al acestui partid, dar nu se poate regăsi în echipa lui Alexandru Băişanu.

De asemenea, deputatul Radu Surugiu a anunţat că susţine demersul colegului său Dumitru Pardău, demisionând la rândul său din Biroul Teritorial al PNL Suceava. Radu Surugiu consideră că Alexandru Băişanu crede că PNL Suceava este o firmă în care poate „tăia şi spânzura” cum vrea el. „Cred că domnul Băișanu confundă PNL Suceava cu un fel de Societate cu Răspundere Limitată în care domnia sa taie și spânzură, dar nu este responsabil de nimic. Ori, domnule Băișanu, țin să vă înștiițez că PNL nu este un SRL, nu este un PFA, nu este o SA, ci este un partid istoric, un partid demn, un partid care și-a croit un nume prin lideri, prin asumarea responsabilităților, dar și prin verticalitate, lucru demonstrat și de președintele Crin Antonescu”, a spus Surugiu. El a subliniat că a observat cu dezamăgire că la ultima Delegaţie Permanentă a PNL, Alexandru Băişanu s-a dezis de Crin Antonescu, cel pe care l-a susţinut cu tărie de foarte multe ori şi cel datorită căruia a ajuns deputat. „Am observat că v-aţi dezis de Crin Antonescu fără o urmă de regret și fără a avea minima decență să priviți în ograda proprie, să vă evaluați rezultatul dezastruos, în special pe colegiul dumneavoastră. Observ că în PNL-ul condus de Băișanu matematica funcționează invers, cei cu rezultate slabe sunt premiați, iar cei cu rezultate peste media partidului sunt penalizați”, a mai declarat Surugiu. El a ţinut să sublinieze că susţine în continuare proiectele PNL la nivel național, precum și candidatura lui Klaus Iohannis pentru preşedinţia PNL, însă se dezice de acțiunile și de modul de a face politică „a cetățeanului Ștefan Alexandru Băișanu”. „Demisionez pe această cale din calitatea de membru de drept al biroului județean al PNL Suceava și susțin asumarea răspunderii prin demisie a celor ce se consideră responsabili pentru rezultatele obținute în urma acestor alegeri”, a spus Surugiu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava