PNL
PSD
PMP

Polițiștii suceveni au dispus, sâmbătă, reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat care a pus în pericol siguranța unei familii. De asemenea, față de un alt tată agresiv a fost emis un ordin provizoriu de protecție. Potrivit unui comunicat de presă al Poliției Suceava, sâmbătă dimineață, o femeie de 33 de ani, din municipiul Suceava, s-a prezentat la sediul Poliției Municipiului Suceava unde a sesizat faptul că a fost agresată în prezența copilului său minor de către soțul în vârstă de 38 ani.
Femeia a reclamat faptul că săptămâna aceasta, luni și vineri seara, în urma unor neînțelegeri cu soțul ei, acesta a devenit agresiv și a lovit-o, i-a distrus lucruri personale și a amenințat-o, la toate acestea asistând și copilul minor. Femeia a solicitat emiterea unui ordin de protecție provizoriu față de soțul său, formulând totodată plângere penală pentru săvârșirea infracțiunilor de „violență în familie” , „amenințare” și „distrugere”, deoarece îi este foarte frică să mai stea cu acesta. Aceasta a declarat faptul că a mai fost agresată și în trecut de soțul ei. „Femeia a fost îndrumată la o unitate medicală pentru primirea de îngrijiri de specialitate și consultații în acest sens. La sediul Poliției Municipiului Suceava a fost completat Formularul de Evaluare a riscului ocazie cu care a rezultat că există risc iminent asupra vieții și integrității victimei și a copilului iar în urma probatoriului administrat s-a luat telefonic legătura cu procurorul de serviciu, care a opinat pentru emiterea unui ordin de protecție provizoriu, acesta fiind emis pentru o perioadă de 5 zile”, se precizează în comunicatul Poliției Suceava.

O femeie a ajuns la spital după ce a fost lovită de soț

De asemenea, tot sâmbătă, o patrulă de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a fost sesizată prin „112” cu privire la faptul că un bărbat de 44 ani din localitate a lovit-o pe soția sa de 45 ani.
Femeia a fost preluată de o ambulanță și condusă la Spitalul Municipal Rădăuți pentru acordarea de îngrijiri medicale iar agresorul a fost găsit la locuința de domiciliu. Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că sâmbătă, în jurul orei 19.00, bărbatul a încălcat măsurile dispuse prin ordinul de protecție emis împotriva sa și s-a apropiat, fără drept, la o distanță mai mică de 200 metri față de soția sa, de copii minorii ai acestora și de casa acestora din Voitinel. În cauză se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”nerespectarea hotărârii judecătorești” și ”violența în familie”, cauza urmând a fi soluționată procedural.
În urma consultării procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, față de bărbatul de 44 de ani a fost luată măsura preventivă a reținerii pentru o durată de 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

„Încă o dată, ordinul provizoriu de protecție se dovedește a fi un instrument legislativ foarte eficient care dă posibilitatea intervenției directe a polițistului pentru garantarea siguranței și drepturilor victimei. Reamintim că poliţiştii care intervin la  cazuri de violență domestică pot emite, după analizarea situației pe baza unui formular de evaluare a riscului, un ordin de protecţie provizoriu, valabil 5 zile, astfel încât victima nu va mai fi nevoită să aştepte unul încuviinţat de judecător. Ordinul de protecție provizoriu se emite de către polițiștii care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică, în scopul diminuării acestui risc. Față de agresor, polițistul, prin ordinul de protecție provizoriu, poate dispune și alte obligații sau interdicții, și anume: păstrarea unei distanțe minime determinate față de victimă, față de membrii familiei acesteia, față de resedință, locul de muncă sau unitatea de învățământ a persoanei protejate sau, dacă este cazul, predarea către poliție a armelor deținute de acesta”, se precizează în comunicatul Poliției Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
Angelica Fador - PNLPRO RomâniaUniunea Polonezilor din România
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava