Concert pascal
MOPAN Suceava

În sesiunea parlamentară februarie-iunie 2022 senatorul USR de Suceava, George Mîndruță a avut nu mai puțin de 52 de inițiative parlamentare din care promulgate 12 legi. Așa reiese din raportul de activitate al senatorului sucevean. Totodată, Mîndruță a avut 37 de luări de cuvânt în plen, 2 inițiative proprii depuse, 12 audiențe online și 9 fizic, 9 inițiative principale la care a lucrat sau susținut în plen sau în comisii, 3 declarații politice, o întrebare și 4 interpelări.

Printre propunerile de lege  la care a avut calitate de de inițiator sau coinițiator se numără: Propunere legislativă pentru completarea Legii nr.273/2004 privind procedura adopției, Propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, pentru modificarea și completarea Legii nr.144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum și pentru modificarea și completarea altor acte normative nr.176/2010, Propunere legislativă pentru modificarea și completarea articolului 31, alin.1 din Legea nr.360/2002 privind Statutul polițistului, Propunere legislativă pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, Propunere legislativă privind modificarea Legii nr.227/2015privind Codul fiscal,  Propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr.217/2016 privind diminuarea risipei alimentare, Propunere legislativă privind completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, Propunere legislativă pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.91/2021 privind aprobarea continuării Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 150 de unități de învățământ preuniversitar de stat, Propunere legislativă pentru modificarea Legii-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, Propunere legislativă pentru completarea art.104 din Ordonanța de Urgență nr.195 din 12 decembrie 2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată în Monitorul Oficial nr.670 din 3 august 2006, cu modificările și completările ulterioare, Propunere legislativă privind modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul Fiscal, de susţinere a bibliotecilor prin reglementarea facilităţii de direcţionare a 3,5% din impozitul pe venit către bibliotecile de drept public cu personalitate juridică de către contribuabilii persoane fizice,  Propunere legislativă privind registrul unic de control.

Iată și alte borne din activitatea parlamentarului George Mîndruță:

  • Am adresat o interpelare privind măsurile luate de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pentru combaterea fenomenului tăierilor ilegale de lemn.
  • Am adresat o întrebare prim ministrului Nicolae-Ionel Ciucă pe tema acordării burselor pentru elevii români din Ucraina.
  • În cadrul ședinței Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat, am votat pentru raportul de admitere a Proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.73/2020 privind desemnarea Serviciului de Telecomunicații Speciale ca integrator de servicii de comunicații critice destinate autorităților publice cu atribuții în managementul situațiilor de urgență.
  • În ședința de plen a Senatului, am votat pentru adoptarea Proiectului de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 126/2021 pentru modificarea Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, precum și pentru acordarea unei indemnizații compensatorii pentru persoanele cu handicap.
  • Am însoțit o delegație a Parlamentului European în Vama Siret și în întâlnirile avute cu autoritățile locale.
  • Alături de membri ai Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională și ai Comisiei pentru politică externă din Senat, am avut o întrevedere cu o delegație de parlamentari francezi, în cadrul unei vizite având ca temă securitatea și relațiile bilaterale româno- franceze.
  • Împreună cu colegi senatori din Comisia pentru apărare, am efectuat o vizită de două zile la Chișinău, unde am discutat despre tema integrării Republicii Moldova în UE, despre reformele demarate deja în instituțiile statului, dar si despre ce trebuie făcut pe viitor pentru a evita orice întârziere în îndeplinirea acestui deziderat.
  • Împreună cu membri ai asociațiilor Persefona și Donează Gura Humorului, am participatastăzi la o acțiune de împădurire în zona Brădățel, jud Suceava.
  • Am susținut o declarație politică în plenul Senatului privind lipsa unor măsuri concrete din partea coaliției de guvernare pentru a stopa creșterea prețului carburanților.
  • Am participat la deschiderea celei mai mari expoziții de tehnică militară, aeronautică și securitate din estul Europei, Black Sea Defense and Aerospace – BSDA 2022.
  • Am susținut o declarație politică în plenul Senatului pentru a critica lipsa unor măsuri reale în a sprijini românii care au credite. Amânarea ratelor pentru 9 luni nu face decât să mute povara acestora, nu diminuează impactul creșterii sumelor de plată, chiar din contra. Pe fondul creșterii prețurilor la carburanți și a produselor alimentare, precum și a ratelor, situația unor români va deveni dramatică.
  • Am participat la sesiunea AP NATO organizată la Vilnius, Lithuania. În aceste zile, am avut ocazia să discutăm subiecte precum invazia Rusiei în Ucraina, sprijinul militar și logistic oferit Ucrainei, dar și implicațiile acestor evenimente pentru NATO și revizuirea conceptului său strategic.
  • Am fost prezent la Sarajevo, acolo unde ne-am reunit parlamentari din țări membre NATO, țări partenere, dar și delegații cu rol de observatori și oficiali ai Bosniei și Herțegovinei, în cadrul Comisiei pentru economie și securitate a AP NATO.
  • Am abordat problema șoferilor de autocamioane care așteaptă zile în șir la punctele de trecere a frontierei cu Republica Moldova, respectiv cu Ucraina.
  • Am adresat întrebări Ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, pentru a afla care sunt măsurile pe care MAI le va implementa de urgență în rezolvarea acestei situații.
  • Am depus o inițiativă de modificare a legislației rutiere. Propunerea prevede ca reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce să fie condiționată de prezentarea dovezii achitării amenzii pe care șoferul a primit-o ca urmare a săvârșirii contravenției pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce.
  • Am cinstit memoria eroilor care și-au dat viața pentru țară, prin depunerea de coroane la altarul eroilor din Fălticeni și la monumentul închinat acestora din Cimitirul Grădini.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava