Concert pascal
MOPAN Suceava

Astăzi, 26 mai 2021, proiectul de Lege privind instituirea perioadei 6-31 decembrie ca perioadă oficială a sărbătorii colindului românesc, inițiat de deputatul Bogdan Gheorghiu și senatorul Alina-Ștefania Gorghiu, a fost votat în Parlamentul României de 255 deputați.
Colindul (sau colinda) păstrează deopotriva tradiția și promovarea identității regionale și locale, reprezentând expresii ale artei cuvântului, expresii și practici muzicale și coregrafice. Prezentul demers legislativ vine în sprijinul manifestărilor culturale realizate de către păstrători ai tradiției și obiceiurilor din toată țara.
Proiectul de lege va fi trimis către Președintele României Klaus Iohannis pentru promulgare, astfel încât, începând cu decembrie 2021, să ne putem bucura de tradiții într-un cadru legal.
„Suceava are poate printre cele mai frumoase obiceiuri și tradiții de iarnă, în care colindul ocupă un loc central. Proiectul de lege a venit, în primul rând, din nevoie de recunoaștere la nivel național al acestor elemente de patrimoniu inestimabil. Scopul este de a le conserva pentru viitoarele generații și de a le promova eficient. Cadrul legal ne asigură atingerea acestor obiective!”, a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.
În termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, Ministerul Culturii întocmește un calendar de evenimente pentru Zilele colindului din România.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava