MOPAN Suceava

Primăria municipiului Suceava și Universitatea ”Ștefan cel Mare” vor încheia un parteneriat pentru înființarea  unui Centru Național Olimpic de pregătire a juniorilor la handbal masculin. Anunțul a fost făcut de primarul Ion  Lungu în cadrul unei conferințe de presă la care a participat și rectorul Valentin Popa. Lungu a precizat că în acest parteneriat vor mai intra LPS ,  Școala Generală ”Ion  Creangă” și  Inspectoratul Școlar Județean. Lungu a precizat că centrul se înființează la solicitarea Federației Române de Handbal. Parteneriatul urmează să fie parafat într-o viitoare ședință de Consiliu Local.

 Lungu speră ca în 3-4 ani de zile echipa locală de handbal să joace din nou într-o finală de cupă europeană de data asta în sala polivalentă care se va construi între timp

Ion Lungu crede că înființarea acestui centru este un lucru bun pentru viitorul handbalului sucevean și speră ca în 3-4 ani de zile echipa locală de handbal să joace din nou într-o finală de cupă europeană de data asta în sala polivalentă care se va construi între timp. Eu zic că e un lucru bun și pentru viitorul handbalului sucevean. Așa cum se știe echipa noastră de handbal a revenit în Liga Națională și îi felicit. Sigur că avem o formație tânără în curs de formare dar împreună cu domnul rector cu cei din Consiliul de Administrație am avut discuții să facem o strategie ca în perioada următoare adică 3-4 ani de zile să avem performanțe la handbal masculin cum am avut acum 10 ani. Îmi aduc aminte că în anul 2005 la o discuție cu rectorul de atunci cu domnul Graur și cu domnul Ghervan care era decanul Facultății de Educație Fizică și Sport și antrenorul echipei de handbal am pus la cale un proiect de performanță a handbalului masculin la Suceava și am avut un parcurs de ceas elvețian. Trei ani mai târziu am jucat o finală de cupă europeană. Eu sper și acum ca în 3-4 ani de zile să putem juca o finală de cupă europeană și la fel sunt convins că până atunci vom avea și o sală polivalentă la Suceava. Ea este aprobată deja am avut discuții cu parlamentarii noștri de Suceava să facem lobby la aprobarea bugetului pentru 2021 să fie finanțată în așa fel încât să demarăm lucrările la sala polivalentă și atunci când va veni performanța la handbal să avem și sala. Este un nou început pentru handbalul masculin. Acest proiect de Centru Național Olimpic la Suceava pentru pregătirea juniorilor sigur că ne va ajuta pentru că copiii din Moldova vor veni aici, se vor înființa clase grupe își vor desfășura activitatea de antrenament la Școala Ion Creangă, iar masa o vor servi probabil la USV. Primăria sprijină financiar acest proiect. Este un proiect important pentru viitorul handbalului sucevean”, a declarat Lungu.

Popa: ”Sunt convins că va fi un Centru Național Olimpic de succes pentru că avem în zonă foarte mulți copii care au talent pentru handbal”

La rândul său rectorul Valentin Popa a apreciat ca fiind o mare oportunitate înființarea acestui centru la Suceava arătând că USV va asigura baza sportivă adică va permite accesul copiilor care vor fi înscriși în aceste grupe de pregătire olimpică la complexul de natație și kinetoterapie pentru recuperare și refacere, la terenul de sport,  vor putea lua masa în restaurantul studențesc și va asigura și resursa umană pentru  a-i pregăti. ”A existat această oportunitate. Am aflat despre ea acum câteva luni de zile, am susținut întregul nostru sprijin local atât din partea USV cât și din partea domnului primar Ion Lungu și a Consiliului Local pentru că știam că am acest acord în fața președintelui Federației Române de Handbal care a luat în calcul această posibilitate de a înființa acest Centru Național Olimpic la Suceava. Iată că am ajuns în momentul în care am primit scrisorile oficiale în urma cărora trebuie să ne pregătim pentru o evaluare care va fi efectuată de către o comisie din care vor face parte atât membri ai Comitetului Olimpic Româna cât și ai FRH . Vor veni al Suceava să evalueze condițiile în care elevii ar putea să învețe și evident să facă sport. Sunt convins că vom avea toate facilitățile în regulă atât din punctul de  vedere al învățământului, al LPS cât și din punctul de vedere al bazelor sportive pe care le vom pune la dispoziție. USV sigur va fi alături de Primărie care este principalul promotor și beneficiar al acestui proiect dar în același timp are și responsabilitate pe măsură. USV va asigura baza sportivă adică va permite accesul copiilor care vor fi înscriși în aceste grupe de pregătire olimpică la complexul de natație și kinetoterapie pentru recuperare și refacere, la terenul de sport. Sigur vor putea lua masa în restaurantul studențesc și vom asigura și resursa umană pentru a-i pregăti. Sunt convins că va fi un Centru Național Olimpic de succes pentru că avem în zonă foarte mulți copii care au talent pentru handbal. Este dovedit deja acest fapt prin numărul extrem de mare majoritatea sportivilor din lotul olimpic de juniori provin din Suceava. Sigur vom lucra în următoarele luni pentru a pregăti dosarul de  evaluare și sunt convins că în următorul an vom avea una sau chiar două grupe de elevi care vor forma practic lotul de pregătire olimpic de juniori”, a  declarat Popa.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava