Concert pascal
MOPAN Suceava

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și Asociația ”Institutul pentru Îmbătrânire Activă”, sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, lansează ”Sucevița Îngerilor”, un volum de colecție, care promovează Biserica Mănăstirii Sucevița, unul dintre cele șapte situri culturale românești incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.

”Sucevița Îngerilor” este primul volum dintr-o serie de 4 volume dedicate promovării unora dintre cele mai importante obiective culturale românești, în cadrul proiectului pilot ”Rădăcini Culturale Românești”. Prezentările document cuprind date istorice, registre iconogrfice și curiozități artistice despre cele patru situri românești incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Proiectul ”Rădăcini Culturale Românești” are ca scop promovarea patrimoniului UNESCO din România, în mod special în rândul copiilor și tinerilor, prin descoperirea moștenirii culturale, protejată de UNESCO, și conștientizarea valorii acesteia.

”Pornind de la premiza că tinerii sunt cei care se vor îngriji de moștenirea noastră culturală în viitor și cei care vor duce mai departe patrimoiul cultural, aducem, prin proiectul ”Sucevița Îngerilor”, în atenția publicului larg, dar, mai cu seamă, în atenția tinerei generații, valoarea universală excepţională a Patrimoniului Mondial UNESCO din România”, a declarat Trisi Cristea, Director General Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

”Prin publicarea acestui material, Asociația Institutul pentru Îmbătrânire Activă își propune să reclădească puntea comunicării între generații și să puncteze importanța cunoașterii moștenirii culturale românești”, a declarat Alexandra Dobre, Director Institutul pentru Îmbătrânire Activă.

În perioada următoare vor fi lansate încă 3 volume, care prezintă situri românești aflate în Patrimoniul Mondial UNESCO. Acestea sunt: Biserica „Înălţarea Sfintei Cruci” din Pătrăuţi, Biserica „Sfântul Gheorghe” a Mănăstirii Voroneţ și Biserica Mănăstirii Probota, mănăstirea-cetate construită de domnitorul Petru Rareș.

Biserica de la Mănăstirea Sucevița a fost inclusă în Lista Patrimoniului UNESCO pe 1 august 2010 și este singura biserică din lume care include o reprezentare a scării Sfântului Ioan Scărarul.

Decizia de a include Biserica Mănăstirii Suceviţa între monumentele de importanţă mondială a fost luată datorită zidurilor exterioare acoperite în întregime, în secolele al XV-lea şi al XVI-lea, cu picturi inspirate din arta bizantină. Biserica Mănăstirii Suceviţa și celelalte şapte biserici din nordul Moldovei sunt unice în Europa!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava