Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a declarat astăzi că o delegație din partea Spitalului „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a avut întâlniri cu reprezentanți ai unor clinici medicale din regiunea Schwaben pentru a dezvolta parteneriate în perioada următoare. Gheorghe Flutur se află zilele acestea în Germania, în regiunea Schwabem, împreună cu o delegație formată din managerul Spitalului Județean, Vasile Rîmbu, și din trei medici suceveni. Flutur a spus că a solicitat conducerii spitalului să încheie parteneriate cu clinici din Augsburg. „Deja echipa de la Spitalul Județean s-a întâlnit cu reprezentanții uneia dintre cele mai performante clinici de neurochirurgie din Germania. Din delegația suceveană face parte și doctorul Anatoli Buzdugan șeful secției de neurochirugie din cadrul Spitalului Județean, pentru a discuta despre o colaborare cu această clinică, și am solicitat ca medici germani să poată veni alături de medici români să opereze la spitalul din Suceava”, a precizat președintele Consiliului Județean Suceava. El a subliniat că Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava are dotări la nivel european, iar un schimb de experiență cu medici specialiști din Germania este extrem de important.
Gheorghe Flutur a declarat că au fost discuții și pentru dezvoltarea de parteneriate în domeniul epileptologiei. El a arătat că din păcate, acest domeniu nu este foarte dezvoltat în România. „Din acest motiv sunt extrem de importante aceste parteneriate în domeniul epileptologiei, în special pentru copii și pentru tratarea acestei boli încă de la vârste fragede.
Flutur a mai precizat că o altă prioritate va fi stabilirea de parteneriate cu spitalele de copii din regiunea Schwaben, în condițiile în care administrația județeană face toate demersurile pentru construirea unei astfel de unități spitalicești în municipiul Suceava.
„Vorbim și despre o colaborare cu spitalele de copii, pentru a vedea exact care este protocolul complet de tratare a copiilor, asta având în vedere și experiența foarte avansată a medicinii germane”, a încheiat Gheorghe Flutur.

Parteneriate în domeniile neurochirurgie și epileptologie între Spitalul Județean Suceava și clinici medicale din Germania, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava