Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto45 poze în acest set

Peste 1.000 de suceveni au participat, astăzi, la Marșul pentru Viață din Suceava. Punctul de plecare a fost de la Biserica Sf. Dumitru din centrul Sucevei, acolo unde preoți din mai multe parohii au oficiat o slujbă religioasă de binecuvântare. Marșul a pornit apoi spre Catedrala Nașterea Domnului de pe Mărășești, apoi pe str. Universității, spre Primărie, bld. Ana Ipătescu iar punctul de oprire a fost esplanada Casei de Cultură din centrul municipiului.

Tema de anul acesta al Marșului pentru Viață a fost „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine” și mizează a aduce pe agenda publică subiectul necesității sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină și a diminua practica inumană a avorturilor care a devenit fenomen social grav, simptom al crizei morale profunde prin care trece societatea noastră. Potrivti organizatorilor, date neoficiale arată că în România se fac aproximativ 300 de avorturi pe zi, cumulându-se peste 20 de milioane de avorturi din `89 până azi. La Suceava, Marșul pentru Viață se organizează de 8 ani, au fost implicate numeroase asociații și fundații locale reunite in Alianța Bucovina pentru Viață și a avut multiple activități conexe: conferințe, dezbateri, cursuri de informare prin licee, proiecții de filme documentare, emisiuni tv, campanii de pliante, articole în presă tipărită și pe internet, sesiuni de desene pe asfalt, sprijin material și consiliere gratuită femeilor în criză de sarcină.

Marșul pentru Viață este anul acesta la a VII-a ediție națională. Anul trecut Marșul s-a desfășurat în peste 130 de localități printre care București, Cluj, Iași, Oradea, Brăila, Constanța, Timișoara, Focșani, Bacău, Chișinău.

 

Participare numeroasă la Marșul pentru Viață din Suceava. Tema de anul acesta a fost „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine” (FOTO), 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava