MOPAN Suceava

La finele săptămâni trecute, municipiul Suceava a fost pentru a doua oară gazda turneului final al turneului „Fotbal și Feminitate”, ce reprezintă un proiect de dezvoltare a fotbalului feminin iniţiat de UEFA şi promovat de FRF cu ajutorul AJF-urilor, începând din anul 2015. La început au fost 21 de selecționate, pentru ca la faza finală să se califice doar 11. Echipele care au ajuns în ultimul act au fost cele din Argeş, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Alba, Caraş-Severin, Teleorman, Suceava și municipiului Bucureşti, care s-au întrecut la două categorii de vârstă: Under 12 şi Under 14 ani. La această ediție, alături de tinerele fotbaliste a fost și președintele FRF, Răzvan Burleanu, cel ce le-a oferit medaliile și trofeele.

„Pentru FRF dezvoltarea fotbalului feminin reprezintă una dintre priorități, un obiectiv strategic pe care ni l-am asumat. Acest proiect în fazele finale organizate la Suceava este unul premiat chiar de UEFA, fiind unul ce a avut cea mai mare dezvoltare și participare din Europa. Dacă acum doi ani de zile avea 300-400 de jucătoare, în numai puțin de doi ani am ajuns la peste 10.000. Viziunea noastră este că atât băieții, cât și fetele trebuie să aibă șanse egale de a juca fotbal, iar noi ca federație, alături de AJF-uri să putem crea aceste competiții. M-am bucurat că și fetele pot juca fotbal în România și pot s-o facă foarte bine după cum am văzut”, a explicat Răzvan Burleanu la finalul competiției.

Turneul final din acest an a stabilit și un nou record de participare ca număr de echipe. Dacă anul trecut veneau doar câte patru echipe la fiecare categorie de vârstă, în acest an numărul s-a dublat, la Suceava evoluând 16 echipe. Ca și în 2015, categoria sub 14 ani a fost câștigată de fetele din selecționata AJF Suceava, care în finală s-au impus cu 2–0 în fața AJF București, după un meci spectaculos, în care sucevencele au arătat că posedă o tehnică foarte bună, dar o viziune foarte bună în teren, unele dintre ele participând cu selecționata României la turneul european al acestui proiect. La under 14 medalia de bronz a fost câștigată de AJF Teleorman, iar la under 12, Bistrița a câștigat trofeul, urmată pe podium de Maramureș și Iași, în timp ce AJF Suceava a terminat pe locul IV, după o finală mică pierdută la loviturile de departajare.

„Ne bucură faptul că Suceava este din nou pe harta fotbalului feminin din România. Reușim pentru a doua oară să organizăm acest turneu la Suceava și-n același timp selecționata sub 14 ani a Asociației Județene de Fotbal Suceava să câștige trofeul pus în joc. Felicit fetele și antrenorii ce au coordonat această selecție. Cred că prima ediție a fost un început și cred că ne-am ridicat la nivelul care s-a cerut și de aceea am reușit să organizăm și ediția a doua, iar în continuare ne dorim să fim din nou gazda acestui turneu. Am avut peste 190 de fete care au jucat fotbal și cred că-n România este o emulație foarte mare în acest moment pentru fotbalul feminin”, a declarat președintele AJF Suceava, Ciprian Anton.De selecția și coordonarea cele două selecționate ale AJF Suceava s-au ocupat trei antrenori din județ specializați pe fotbal feminin, Marcel Irimie, de la Fălticeni, Mihai Nicolai Pătrăucean, de la Straja și Ciprian Botcovschi, de la Băișești.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava