MOPAN Suceava

Reprezentanții Departamentului pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat au participat ieri, 8 decembrie 2015, la conferința “Schemele de ajutor de stat în perioada 2014-2020” organizată de revista Legal Magazin la sediul Camerei de Comerț și Industrie a României.

În alocuțiunea sa, Viorel Ciocoiu, Director în cadrul Departamentului pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat, Direcția Investiții Străine, a prezentat rolul Departamentului ca organ de specialitate al Guvernului în îndrumarea investitorilor străini, suportul pe care îl oferă companiilor interesate să intre pe piața românească și celor care intenționează să își extindă afacerile aici. “Legislația actuală nu face diferență între investitorii străini și cei locali, aceștia având deopotrivă acces la același suport când vine vorba de stimulente sau ajutor de stat. În acest sens, România și-a menținut una dintre cele mai joase cote unice de impozitare în regiune și în EU28, a emis scheme de ajutor de stat generoase în valoare de 1,2 miliarde de euro pentru sprijinirea investițiilor și crearea de locuri de muncă, a introdus scutirea de impozit pe profitul reinvestit, a redus cu 5% contribuțiile sociale la angajator și a redus TVA la 9% pentru alimente și turism. Mai mult, noul Cod Fiscal va fi un instrument nou și putenic pentru consolidarea avantajelor competitive ale țării noastre, aducând cu sine o relaxare fiscală mult așteptată, cu o scădere a TVA la 20% în 2016 și la 19% în 2017”.

Audiența a fost compusă din oameni de afaceri, specialiști în domeniul juridic și financiar, alături de reprezentanți ai unor companii importante din România din diferite ramuri, cum ar fi industria auto, agrobusiness, industria alimentară, transporturi, construcții, industria farmaceutică, tehnologie și servicii.

Informații suplimentare
Schemele de ajutor de stat deschise în perioada 2007-2014 au constituit un instrument de finanțare important pentru multe companii din România și au generat peste 25.000 de locuri de muncă.
Prin noile scheme de ajutor de stat valabile pentru perioada 2014-2020 companiile pot beneficia de rambursarea cu până la 50% a costurilor eligibile aferente investițiilor în active corporale și necorporale sau a costurilor salariale timp de 2 ani consecutivi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava