MOPAN Suceava

Alexandru Năstase, Secretar de Stat al Departamentului pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat, a participat azi, 21 octombrie 2015, la forumul economic „România – un partener de afaceri atractiv” desfășurat la Zurich, în Elveția, la invitația Ambasadei României în Confederația Elvețiană, organizator al evenimentului alături de Camera de Comerț Elveția – Europa Centrală/SEC și Camera de Comerț şi Industrie Elveția-România.

Forumul a avut ca tematică promovarea potențialului economic al României și a oportunităților de afaceri şi investiţii în țara noastră și a beneficiat de prezența mai multor înalți oficiali și personalități ale mediului de afaceri: Excelența Sa Anca Elena Opriș, Ambasadorul României în Elveția, Excelența Sa Jean-Hubert Lebet, Ambasador al Elveției în România, Tony Moré, Șef al Direcției de Relații Economice Bilaterale Europa – Asia Centrală, Secretariatul de Stat pentru Relații Economice SECO, François Pétry, Președinte al Camerei de Comerț Elveția – România and CEO al Holcim România și Hans Hess, Președinte al Swissmem. De asemenea, la eveniment au participat numeroși oameni de afaceri din cele două țări, reprezentanți ai unor companii elvețiene și românești importante.

În intervenția sa, Alexandru Năstase a evocat creșterea durabilă a economiei românești de 2,9% în anul 2014, fapt ce ne-a plasat printre primele 5  țări în UE28, valoarea ISD care continuă să crească atingând 2299 milioane de euro în primele opt luni ale acestui an, cu 61% mai mult faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit estimărilor Băncii Naţionale a României (BNR).

Oficialul român a făcut referire la Raportul Competitivității Mondiale 2015-2016 realizat de Forumul Economic Mondial care clasează România pe locul 34 în ceea ce privește mediul macroeconomic și pe locul 53 în topul celor mai competitive țări din lume, clasament în care Elveția ocupă locul I.

Totodată, Secretarul de Stat a exprimat susținerea Guvernului României pentru investițiile elvețiene în țara noastră, Elveția fiind al șaptelea investitor străin în România, conform datelor BNR, cu un număr de 2635 de societăți comerciale înregistrate și o valoare a capitalului social subscris de 915 milioane euro, conform datelor Oficiului Național Registrul Comerțului din  august 2015. Printre companiile importante prezente pe piața din România se află Holcim, Expur, Nestle, Novartis, Ringier, Roche, Swisspor, Rieker, Helvetia, Franke, Profarm.

În încheierea alocuțiunii sale, Alexandru Năstase a invitat cât mai multe firme elvețiene să investească în România în sectoare care au un potențial mare, ce pot genera un aflux semnificativ de capital, know-how și tehnologii noi, cum ar fi manufacturing, industria auto, IT&C, energie, cercetare și dezvoltare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava