Concert pascal
MOPAN Suceava

Comunicat de presă: Partidul Verde filiala jud.Suceava, consideră că agricultura, o ramură importantă a României, a fost lăsată de izbelişte, iar în ultimii 25 de ani s-a investit mai mult pe hârtie, arâtînd românilor cât de frumoasă arată agricultura din birou, decît în realitate.
Imediat după 1989 sistemele de irigaţii din România au fost distruse, mecanizarea agriculturii a fost transformată uşor, uşor, în tracţiune animalică, inginerii agricoli au fost fie disponibilizaţi, fie pensionaţi, terenurile agricole au fost lăsate majoritatea în paragină, iar subvenţiile s-au îndreptat aproape în totalitate spre fermierii înregimentaţi politic. Cu toate astea ministrii agriculturii s-au lăudat cu anumite performanţe agricole, lasând impresia că România a redevenit grânarul Europei, iar agricultura ţării noastre înfloreşte pe an ce trece.
Realitatea dureroasă şi de care se fuge, este că ţăranul român, cel care reprezintă „temelia” statul modern român şi care se ocupă de aşa zisa agricultură modernă, nu a fost sprijinit niciodată de nici un politician. Toţi au avut pretenţii de la el, fie legate de biruri sau fie legate de voturi.
Noi, verzii suceveni, considerăm că problemele legate de agricultura României trebuiesc tratate de politicienii noştrii, cu mai multă seriozitate, tot timpul, nu numai în prag de alegeri. Din punctul nostru de vedere ţăranii români ar trebuie să fie scutiţi de impozite la terenuri agricole pe o perioadă cel puţin egală cu cea a naţionalizării. Retehnologizarea agriculturii trebuie accentuată, iar cuantumul subvenţiile acordate să fie corelate anual în funcţie de costul de întreţinere a unui hectar de cultură şi binenţeles verificate modalitatea lor de distribuire la agricultorii români.
Totodată aducem la cunoştinţă că lista candidaților Partidului Verde va putea fi găsită pe buletinele de vot pentru alegerile europarlamentare la poziția zece, iar sigla formațiunii este floarea-soarelui.
Dan Acibotăriţă, preşedinte al Partidului Verde
Filiala jud. Suceava

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava