MOPAN Suceava

Verzii suceveni fac apel la memorie și readuc în atenția publică protestele anticomuniste din Piața Universității care au debutat în data de 22 aprilie. Ei sunt nemulțumiți că guvernanții tac în legătură cu acest subiect considerând că ”le este frică de puterea românilor sau mai bine spus, acești mini liberali sunt speriați de forța celor mulți”.

”Partidul Verde filiala județeană Suceava consideră că noi, românii, trebuie să ne aducem aminte de Piața Universității. Din nefericire astăzi mai mult se tace, culmea, într-o perioadă când la guvernare este un partid istoric, respectiv PNL (nu urmașii FSN-ului și a lui Ion Iliescu pentru a ascunde evenimentul). Se tace din simplu motiv că lor, liberalilor, le este frică de puterea românilor sau mai bine spus, acești mini liberali sunt speriați de forța celor mulți.

Anul acesta s-a împlinit 30 de ani de la istoricul eveniment din Piața Universității. Pe 22 aprilie 1990 a început cel mai democratic protest împotriva comuniștilor din România care au pus mâna pe putere după Decembrie 1989, respectiv împotriva grupurilor constituite în jurul lui Ion Iliescu și a lui Petre Roman (comunistul de Roman mai are tupeul și astăzi să ne mai predea lecții de democrație). Cei care au fost în Piața Universității și-au dorit o altfel de Românie, dar din nefericire, dorințele lor au fost modificate peste ani.

Din punctul nostru de vedere, ale verzilor suceveni, fiecare participant, în acea perioadă, din Piața Universității, care a durat aproximativ 2 luni, și-a câștigat un loc de onoare în istoria modernă a României. Astăzi, cu greu poți să aduni în inima Bucureștiului atâția oameni minunați, visători, care iubesc libertatea mai presus decât propria viață. ”Libertate te iubim! Ori învingem, ori murim”, un cântec fredonat de milioane de români în anii ’90.

După 30 de ani de la istoricul eveniment din Piața Universității, un ministru mini liberal, mai exact cel al culturi, și-a dorit o lege prin care internetul să intre sub controlul CNA-ului. Mai exact, dl.Bogdan Gheorghiu, un om de presă care cunoaște foarte bine libertatea cuvântului, a vrut să introducă cenzura în mediul online. Bineînțeles că după o zi proiectul de lege a fost retras, dar fapta sa ne arată că actuali mini liberali sunt mai răi decât cei care aveau puterea acum 30 de ani în urmă, atunci când a debutat Piața Universității”, a declarat președintele Paridului Verde Suceava, Dan Acibotăriță.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava