Concert pascal
MOPAN Suceava

Competiţiile de motorsport i-au cucerit şi pe români. Pe lîngă showurile demonstrative, competiţiile de drift, enduro şi off-road atrag din ce în ce mai mulţi spectatori. În ultimii ani, şi sucevenii au avut şansa să vadă, la ei acasă, astfel de evenimente încărcate cu multă adrenalină. Pasionaţi sau nu de aceste sporturi, măcar din curiozitate, vă puteţi trece în agenda de timp liber de anul acesta trei evenimente care vor aduce la Suceava rideri din toată ţara.

În luna iunie, în judeţul Suceava, pe drumul Pojorîta -Rarău, se vor desfăşura două etape naţionale de drift, una dintre ele în premieră în judeţul nostru.

„Anul ăsta vom avea, în premieră naţională, în Bucovina, o etapă de VTM (viteză traseu montan). VTM-ul este al doilea campionat ca putere în România după rally şi suntem foarte încîntaţi că avem pe Rarău, pe deja celebrul Transrarău, o etapă de viteză pe traseu montan. Inedit este faptul că va fi cea mai lungă etapă din acest campionat, va avea peste 5 km, şi va avea şi cea mai lungă urcare, ca şi diferenţă de nivel vor fi peste 50 de m de la start la finish. Din spusele organizatorilor, vom avea peste 90 de echipaje înscrise, cu maşini din toate clasele, vom avea inclusiv monopost, ceea ce în zona noastră nu s-a mai întîmplat pînă acum. Traseul este exrem de spectaculos, cei de la Federaţia Română de Turism Sportiv sunt foarte deschişi şi sunt curios să văd cum va ieşi acest eveniment pentru că, dacă iese bine, cu siguranţă va fi tradiţie şi se va întîmpla şi în anii viitori. Imediat după, la două săptămîni după acest eveniment care se va întîmpla pe 13 şi 14 iunie, vom avea etapă naţională de drift, unde sunt implicat 100%, împreună cu colegii mei din campionat. Va fi pe un sector din golul alpin, anul trecut a ieşit absolut senzaţional, deşi am avut o vreme neprielnică a doua zi, ziua de concurs. De asta facem anul ăsta mai devreme, sperăm să avem vreme mai bună”, a declarat pilotul de drift Răzvan Frăţianu.

În luna august, în zona Cîmpulung Moldovenesc, suntem aşteptaţi la cea de a treia ediţie a Hard Enduro Bucovina Dezlănţuită.

„Traseul va fi făcut prin Obcinile Bucovinei, vor fi pîraie, urcări foate abrupte, coborîri. Vreau ca tot traseul să fie făcut de toţi riderii anul acesta. Anul trecut au abandonat 30-40 dintre ei pentru că a fost foarte greu, am avut foarte mulţi oameni care au ajutat şi au tras riderii pe urcările abrupte. Echipa noastră lucrează anul acesta foarte mult să facă cît mai bine traseul, să nu se piardă nici unul dintre rideri, pentru că nu avem GPS, noi mergem pe o bandă pusă pe copaci sau pe stînci şi ei trebuie să se orienteze după acea bandă şi nu trebuie să se piardă. Anul trecut am fost lăudaţi de către rideri că a fost unul dintre cele mai bine marcate trasee la care au participat. Sperăm ca anul acesta să aducem în jur de 200- 250 de rideri pe plaiurile Bucovinei să se distreze, să vadă minunăţiile Bucovinei”, a spus Gheorghe Solonar, organizatorul Hard Enduro Bucovina Dezlănţuită.

Pasionaţi de motorsport, adunarea la Suceava!, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava