Concert pascal
MOPAN Suceava

Patriarhia Română reînnoiește apelul său către clerul și credincioșii Bisericii Ortodoxe Române (BOR) pentru donare de sânge. Este răspunsul la semnalul mai multor unități medicale și centre de transfuzie din țară privind scăderea numărului de donatori în această perioadă. La Suceava, Centrul de Transfuzie Sanguină are deficit la toate grupele de sânge și face apel la donare. „În acest moment nevoia de sânge este acută în multe unități medicale, deoarece există intervenții chirurgicale care sunt amânate în spitale din cauza acestei lipse. Astfel, cei care doresc să ajute la rezolvarea acestei crize sunt îndemnați să meargă și să doneze sânge la centrele de transfuzie cele mai apropiate”, se arată într-un îndemn la donare de sânge transmis, miercuri, de Patriarhie. Potrivit Biroului de Presă al Patriarhiei Române, un model de acțiune deosebită în acest sens este reprezentat de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului care, pe perioada verii, în fiecare zi de miercuri, merg să doneze sânge în centrele de transfuzie sanguină din București.

Inițiată încă din anul 2013 de Patriarhia Română și aprobată de Sfântul Sinod al BOR, campania „Donează sânge, salvează o viață” a reușit mobilizarea a peste 25.000 de donatori, fiind recoltați aproximativ 12.000 de litri de sânge. „Această campanie continuă având speranța că va încuraja pe mai mulți români să fie solidari cu cei bolnavi”, precizează sursa citată.

La Suceava, Centrul de Transfuzie Sanguină are deficit la toate grupele de sînge și face apel la donare. În iulie, au fost înregistrați  doar 556 de donatori, faţă de cel puţin 600 în alte luni ale anului. Dr. Maria Pilat, șefa Centrului, spune că este ceva obişnuit ca numărul donatorilor să scadă în perioada verii, în special în lunile iulie şi august, când este perioada concediilor, elevii şi studenţii sunt în vacanţă, iar persoanele din mediul rural sunt angajate în diverse lucrări agricole. Ea a atras însă atenţia că stocul de sânge înregistrează un deficit la toate grupele, în condiţiile în care cererea se menţine la acelaşi nivel, fiind nevoie de mai mulţi donatori în această perioadă. ”Încercăm să asigurăm urgenţele cu stocurile de sânge pe care le avem, cu donatorii fidelizaţi care vin să doneze sânge”, a spus dr. Pilat, subliniind că în ultima săptămână numărul donatorilor a fost extrem de mic.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava