Patriarhul Daniel a ajuns în Bucovina. Preafericirea Sa va participa la proclamarea solemnă a canonizării Sfinţilor putneni

Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel, a ajuns sâmbătă în Bucovina vizita Preafericirii Sale fiind prilejuită de proclamarea canonizării sfinţilor putneni (sursa basilica.ro). Delegaţia oficială a Patriarhiei Române, condusă de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române, a fost întâmpinată pe Aeroportul Internațional Ştefan cel Mare din Suceava de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, şi PS Corneliu, Episcopul Huşilor.Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a ajuns la Mănăstirea Putna în jurul prânzului fiind primit de IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, alături de care s-a aflat obştea mănăstirii condusă de părintele stareţ Melchisedec Velnic, dar şi numeroşi credincioşi îmbrăcaţi în costume populare.
”Să vă binecuvinteze Dumnezeu cu sănătate, să vă întărească în slujirea pe care o închinaţi poporului şi Bisericii noastre pentru păstrarea unităţii în Duh, în simţire şi în faptele cele bune. Vă mulţumim!”, i-a mulțumit IPS Pimen, Preafericirii Sale după slujba de Te Deum.
În cuvântul său, Patriarhul Daniel a mulţumit la rându-i pentru frumoasa primire şi a evidenţiat importanţa aşezământului monahal în cadrul istoriei spiritualităţii româneşti. Patriarhul Daniel a numit Mănăstirea Putna o şcoală pentru simţămintele româneşti.
”Cu ajutorul lui Dumnezeu am ajuns în această sfântă şi mare mănăstire, care este o şcoală pentru unitatea neamului nostru şi o şcoală a evlaviei şi a culturii noastre ortodoxe. Aici, în frumoasa Bucovină, în mod aproape unic se întrece frumuseţea naturii cu cea a culturii, a spus Preafericirea Sa.
Proclamarea solemnă a canonizării Sfinţilor putneni: Iacob Putneanul, Mitropolitul Moldovei, şi Cuvioşii Sila, Paisie şi Natan va avea loc duminică, după Sfânta Liturghie.
Trecerea în rândul sfinților a celor patru personalități reprezentative ale vieții bisericeşti românești din secolul al XVIII-lea a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, întrunit în ședință de lucru la Reședința Patriarhală, în perioada 6-7 iunie 2016.
Sursa foto, text:
http://basilica.ro/patriarhul-nostru-a-ajuns-in-bucovina-manastirea-putna-este-o-scoala-a-evlaviei-si-a-culturii-noastre-ortodoxe-spune-preafericirea-sa/