Concert pascal
MOPAN Suceava

Părintele Patriarh a oferit duminică Mănăstirii Putna mai multe daruri, dintre care cel mai important este un Sfânt Potir și un Sfânt Disc realizat la Atelierele Patriarhiei Române. Acestea „exprimă comuniunea românească în Iisus Hristos, prin rugăciunile Maicii Domnului, care este ocrotitoarea Grădinii Sale”, a spus Preafericirea Sa.

„În secolul al XV-lea, când unii călugări voiau să plece de la Bisericani, din județul Neamț, la Muntele Athos, zicând că acolo este Grădina Maicii Domnului, Maica Domnului  s-a arătat într-un stejar, care a dăinuit până nu demult, și a zis: «Și aici este Grădina Mea, rămâneți în mănăstire». Și, de atunci, se spune că România este Grădina Maicii Domnului”, a amintit Patriarhul României.

„Într-adevăr, prin multele mănăstiri, biserici, prin credința poporului, țara noastră este Grădina Maicii Domnului”, a spus el.

„Deci Maica Domnului, fiind ocrotitoarea poporului român, împreună cu Ștefan cel Mare și cu toți sfinții români și toți sfinții în general, este în mod deosebit și ocrotitoarea tinerilor, care, cu 150 de ani în urmă, au avut inițiativa Serbării de la Putna. Aici sunt o mulțime de tineri prezenți, care arată continuitatea unui ideal”, a continuat Preafericitul Părinte Daniel.

„De aceea, am ales simbolul liturgic cel mai puternic, și anume am ales să oferim mănăstirii Sfântul Potir și Sfântul Disc, pe care le folosim la Sfânta Împărtășanie. Și acestea trebuie folosite mai ales la hramurile Mănăstirii Putna: Adormirea Maicii Domnului,  Ștefan cel Mare și Sfânt și Sfântul Ierarh Iacob Putneanul”, a adăugat el.

„Oferim acestea Părintelui Stareț : Vă mulțumim și vă felicităm pentru toată lucrarea frumoasă pe care o săvârșiți aici nu numai la marile sărbători, ci în fiecare an. Să trăiți întru mulți ani!”, a mai spus patriarhul.

Sfintele odoare sunt confecționate din argint masiv și lucrate în filigran aurit.

Părintele Patriarh a mai oferit așezământului monahal un kilogram de tămâie a Magilor, tămâie naturală din Oman, și cărți de la Editurile Patriarhiei.

Pentru credincioși, Preafericirea Sa a oferit șase mii de iconițe care reproduc icoana Adormirii Maicii Domnului pictată de părinții iconari din Mănăstirea Putna și oferită Catedralei Mântuirii Neamului în 2018.

„Mănăstirea Putna a oferit Catedralei Naționale icoanele praznicale mari, pentru că și catedrala este mare. Și noi le multiplicăm și le oferim ca binecuvântare. Aici, pe verso, este însemnată binecuvântarea Noastră. Noi vă oferim aceste iconițe ca semn de binecuvântare, de prețuire și ca semn de încurajare”, a spus Patriarhul Daniel.

Părintele Arhiepiscop Calinic i-a oferit Părintelui Patriarh Daniel, din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și a Mănăstirii Putna, o icoană realizată la Atelierul Giorgios Art.

Patriarhul României a oferit Mănăstirii Putna un Sfânt Potir și un Sfânt Disc, confecționate din argint masiv (FOTO), 8.0 out of 10 based on 7 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (7 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava