MOPAN Suceava

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, a transmis un mesaj de Ziua Bucovinei. Mesajul i-a fost transmis preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, citindu-l participanţilor care au fost prezenţi la manifestările organizate de Ziua Bucovinei în Suceava şi Gura Humorului.
În mesajul Patriarhului României se spune: „Bucovina, străvechi ţinut românesc, binecuvântat de Dumnezeu cu oameni vrednici şi locuri frumoase, cu mănăstiri şi biserici înscrise în tezaurul de valori al patrimoniului cultural naţional şi mondial, cu sfinţi voievozi, ierarhi şi cuvioşi care au păstrat unitatea poporului şi a credinţei sale apostolice, a fost străjuitoare de veacuri la hotarul de nord al ţării noastre.
Proclamarea actului istoric de Unire a Bucovinei cu România, la 28 noiembrie 1918, este sărbătorită începând cu acest an – 2015, prin declararea de 28 noiembrie drept Ziua Bucovinei. Evenimentele culturale organizate cu acest prilej de Consiliul Judeţean Suceava sunt momente binecuvântate de a ne manifesta recunoştinţa pentru darul unităţii naţionale, obţinute cu multe jertfe de vieţi omeneşti şi multe eforturi spirituale şi materiale, spre binele României şi bucuria românilor de pretutindeni.
Adresăm cuvânt de felicitare şi binecuvântare tuturor organizatorilor şi participanţilor la aceste manifestări culturale, de promovare a conştiinţei unităţii şi demnităţii naţionale!
Cu aleasă preţuire şi binecuvântare”

Patriarhul României i-a transmis lui Cătălin Nechifor un mesaj de Ziua Bucovinei, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava