Concert pascal
MOPAN Suceava

Medicul primar neonatolog Mariana Sigmund, Maria Holtzhauser, o cunoscută susținătoare a acţiunilor de voluntariat, fostul director al Spitalului Municipal Fălticeni, medicul primar chirurg Constantin Moldovanu și Adriana Filip, specialist în relații publice şi comunicare au primit astăzit titlul de ”Cetățean de Onoare” al municipiului Fălticeni. Aceștia au primit distincțiile de la primarul Gheorghe Cătălin Coman  nu înainte ca deliberativul local întrunit în ședință extraordinară să le aprobe. Asta sub privirile președintelui Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, invitat special al eveniment.  ”Sunt patru personalităţi care au contribuit decisiv la deschiderea unui obiectiv de investiţii mult de aşteptat de fălticeneni şi locuitorii din 18 comune şi două oraşe, Dolhasca şi Liteni. Vorbim de noul spital municipal, o construcţie începută în urmă cu 30 de ani şi care pe 2 septembrie va primi primii pacienţi”, a punctat Coman.

Coman: ”Sunt patru personalităţi care au contribuit decisiv la deschiderea unui obiectiv de investiţii mult de aşteptat de fălticeneni şi locuitorii din 18 comune şi două oraşe, Dolhasca şi Liteni”

El a făcut o caracterizare fiecăruia dintre cei patru ”Cetățeni de Onoare”. I-a mulțumit în primul rând medicului neonatolog, Mariana Sigmund, în vîrstă de 73 de ani, prin mâinile căreia au trecut 45.000 nou născuţi. Despre Maria Holtzhauser cea care anul trecut în plină pandemică  a iniţiat campania: “Suceava este îngenuncheata! Putem ajuta la decongestionarea situaţiei cu ajutorul noului spital din Fălticeni, prin trimiterea unui SMS la numărul 8837 cu textul <Fălticeni>, pentru  dona 2 euro pentru dotarea spitalului Municipal Fălticeni” Cătălin Coman a spus: „O doamnă care ne onorează cu faptele, cu prezenţa, cu activităţile dumneaei, o fălticeneancă născută  la Găineşti, Slatina. O doamnă care are un CV extrem de bogat în ceea ce înseamnă activităţile pentru sprijinirea semenilor. Îi mulţumim doamnei Maria Holtzhauser pentru că este alături de noi, pentru întreg sprijinul. Vreau să vă spun că nu doar în primăvara anului trecut, în plină pandemie, am avut un suport extraordinar de generos, eficient şi energic din partea dumneaei. A fost permanent alături de comunitatea fălticeneană, a fost permanent alături de Spitalul Municipal Fălticeni, ne-am sfătuit aproape zilnic, am dialogat, am  încercat să găsim soluţii  şi vreau să vă spun cu toată  sinceritatea că activitatea dumneaei a fost extraordinar de utilă, de folositoare pentru realizarea  acestui obiectiv dorit de 150.000 de oameni”. Despre doctorul Constantin Moldovanu fost director al Spitalului Municipal Fălticeni care, împreună cu primarul Costică Arteni au început, în anul 1987, demersurile necesare construirii unui nou spital municipal primarul de Fălticeni a spus: „Este doctorul, directorul, în timpul  căruia s-au pus bazele construirii spitalului municipal Fălticeni. Domnul viceprimar Constantin Bulaicon, primul primar al oraşului după Revoluţie a făcut echipă cu domnul Moldovanu şi au fost primii care au pus bazele acestui obiectiv de investiţii finalizat după 30 de ani. Mulţumim domnului director”. Distincţia a fost ridicată de fiul său  ing. Dan Moldovanu.

Despre Adriana Filip iniţiatoarea unor campanii în presa naţională pentru a se aloca fonduri spitalului din Fălticeni, primarul Coman a spus: ”Am lucrat împreună cu mult entuziasm pentru ca acest spital să beneficieze de dotările necesare. Am făcut echipă bună, fiind  o personalitate cu un rol important în finalizarea obiectivului dorit de noi. Sunt convins că de acum înainte vei fi mult mai energică şi eficientă în promovarea municipiului Fălticeni nu doar pe parte medicală ci pe întreaga categorie de valori pe care oraşul nostru o poate oferi”.

Flutur: ”Este un lucru frumos domnule primar şi dragi consilieri municipali să recunoaşteţi eforturile oamenilor”

“M-am uitat la activitate şi este un lucru frumos domnule primar şi dragi consilieri municipali să recunoaşteţi eforturile oamenilor. Cred că ar trebui să o faceţi mai des. Din păcate nu totdeauna este timp să  respectăm valorile şi aşteptăm după aceea rezultate, dar cred că este nevoie să ne facem mai des timp pentru aşa ceva. Mai observ ceva, se leagă de tema de bază de astăzi titlul de Cetăţean de Onoare, de deschiderea spitalului de la Fălticeni. Împreună cu primarul Cătălin Coman am convenit să avem în deschiderea spitalului o  şedinţă de lucru, un altfel de abordare mai puţin festivistă şi mai mult pentru rezolvarea unor probleme, pentru că, din păcate, pandemia nu ne lasă în pace.  Nu este o cinste pentru noi, care într-o formă sau alta am condus sau conducem judeţ, municipiu, ţară, că 30 de ani a durat o investiţie. Este una dintre cele mai lungi investiţii, ori  dacă România doreşte să accelereze dezvoltarea, nu faci un spital în 30 de ani.  Eu mă bucur că  astăzi spitalul din Fălticeni se alătură celorlalte spitale pentru lupta împotriva coronavirusului, o boală nemiloasă, şi printr-un management coordonat la nivel judeţean să facem un flux al pacienţilor, să nu îi înghesuim într-un spital sau două pentru că aţi văzut din experienţa de anul trecut, am sufocat  ATI-ul în anumite zone şi din păcate cei care au avut nevoie nu au mai putu benefica de servicii. Managementul medical integrat la nivelul unui judeţ este extrem  de important”, a declarat la rându-i Gheorghe Flutur.

Patru ”Cetățeni de Onoare” în onoarea deschiderii noului spital din Fălticeni, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava