Concert pascal
MOPAN Suceava

Luptătorii de la Clubul Sportiv Municipal Suceava şi Liceul cu Program Sportiv Suceava au reuşit noi performanţe la nivel naţional, de această dată la Campionatul Naţional Individual de Lupte Greco-Romane pentru tineret (18-23 de ani), care a avut loc la Odorheiu Secuiesc. La această a doua ediţie, delegaţia suceveană a reuşit să câştige nu mai puţin de patru medalii, din care una de aur, două de argint şi una de bronz, la finalul competiţiei CSM Suceava clasându-se pe locul trei în clasamentul general pe medalii.

Cea mai valoroasă medalie a delegaţiei sucevene a fost obţinută de Daniel Blănari, antrenat la CSM Suceava de Daniel Ciubotaru, sportiv ce a devenit campion naţional la categoria 80 de kilograme. Participant anul trecut la Campionatul Mondial de Juniori II şi multiplu campion şi medaliat la nivel naţional la toate categoriile de vârstă, Daniel Blănari a reuşit să ajungă în finala mare, după un meci câştigat prin superioritate tehnică în disputa cu un sportiv din Satu Mare. În meciul pentru aur, luptătorul sucevean s-a impus prin tuş în prima repriză în faţa unui adversar de la SCM Bacău, club ce a terminat al doilea în clasamentul medaliilor.

O altă evoluţie foarte bună a avut-o Teodor Horătău, antrenat la CSM Suceava de Andrei Bolohan, sportiv ce a devenit vicecampion naţional al categoriei 59 de kilograme. Component al lotului naţional olimpic de juniori I, Teodor a avut o misiune grea la o categorie cu nu mai puţin de 14 sportivi înscrişi. În primele două întâlniri s-a impus prin superioritate tehnică, iar în meciul pentru intrarea în finala mare l-a întâlnit pe contracandidatul său la postul de titular în lotul României de juniori I ce va participa la europenele şi mondialele de anul viitor. Meciul a fost unul foarte echilibrat, în care suceveanul a condus până pe final şi s-a impus cu 9 – 7, după un procedeu de patru puncte al adversarului, continuat de un alt procedeu de două puncte al lui Horătău. În finala mare, suceveanul a pierdut medalia de aur în faţa medaliatului de la mondialele de juniori de anul trecut, după ce la pauză a condus cu 1 – 0, dar a fost penalizat cu un punct pentru pasivitate, adversarul său din Bacău câştigând la scorul de 1 – 1 deoarece a punctat ultimul. Înaintea acestor naţionale, Horătău a reuşit să câştige medalia de bronz la Internaţionalele Turciei, în limitele categoriei 55 de kilograme.

O altă medalie de argint la naţionalele de tineret a fost câştigată de Constantin Huţuleac, antrenat la CSM Suceava de Andrei Bolohan. Revenit după un an de pauză, suceveanul a pierdut la limită finala pentru aur la categoria greilor, 130 de kilograme. Cea de-a patra medalie a delegaţiei sucevene a fost câştigată de Mihai Corbu, de la LPS Suceava, sportiv ce a câştigat trei din cele patru meciuri disputate, impunându-se în partida pentru bronz la 75 de kilograme, în faţa colegului său de la CSM Suceava Eusebiu Laur. În acelaşi concurs, un alt sucevean s-a clasat tot pe locul cinci, dar la 71 de kilograme.

„Sportivii noştri au avut o comportare foarte bună la aceste naţionale de tineret, iar rezultatele sunt pe măsură. Trei dintre cei patru medaliaţi sunt încă juniori şi de aceea sperăm ca la anul să avem cel puţin un reprezentant al Sucevei în lotul pentru europene şi mondiale. Mulţumim Primăriei şi Consiliului Local Suceava pentru sprijinul acordat, conducerii CSM şi LPS Suceava, colectivului de profesori de la Liceul cu Program Sportiv, dar şi foştilor luptători Paul Popovici, managerul firmei Euro Express Ful, Sevi Caba (Restaurant Melody) şi Vasile Ciocan”, a declarat antrenorul Daniel Ciubotaru.

La finalul acestei săptămâni, tot la Odorheiu Secuiesc, juniorii II de la LPS Suceava vor încerca să-şi apere titlul naţional obţinut anul trecut, la finalele Campionatului Naţional pe echipe pentru cadeţi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava