MOPAN Suceava

Patru transporturi ilegale de material lemnos au fost depistate la finalul acestei săptămâni de polițiștii din Marginea. Poliția Suceava a transmis că având în vedere faptul că se apropie sezonul rece, dar și pentru că în această perioadă se intensifică activitățile de transport și comercializare a materialului lemnos pentru foc, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 3 Marginea au organizat o acțiune pentru identificarea celor care transportă lemn cu încălcarea legislației în vigoare. „În doar câteva ore polițiștii au identificat mai multe transporturi ilegale, au confiscat materialul lemnos și au aplicat sancțiuni

ontravenționale. Totodată, polițiștii atrag atenția cetățenilor să nu permită accesul în curți a unor persoane care doresc să le comercializeze lemn de foc în astfel de condiții, dar și cu privire la faptul că această marfă poate fi de calitate îndoielnică sau poate proveni din furturi sau din alte surse ilicite”, se arată într-un comunicat al Poliției Suceava.

Astfel, vineri, la ora 22:20, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 2E, pe raza comunei Horodnic de Sus, o autoutilitarp înmatriculată în străinătate, condusă de un bărbat de 25 de ani, din comuna Voitinel, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 1,04 m.c. cherestea de esență rășinoase. Șoferul a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 694 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Sâmbătă, în jurul ore 13:20, polițiștii au oprit pentru control pe DN 17A, în Sucevița, o altă autoutilitară condusă de un localnic de 38 de ani, care transporta material lemnos.

Șoferul nu avea acte de proveniență și transport pentru cantitatea de 1,50 metri steri lemn de foc de esență fag pe care o transporta Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 138 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea. În aceeași zi și tot în Sucevița, polițiștii au oprit o autoutilitară condusă de un bărbat de 49 de ani din comuna Marginea, care transporta material lemnos. Bărbatul transporta o cantitate de patru metri cubi steri de lemn de foc, pentru care nu a putut prezenta acte legale de proveniență și transport. Lemnul, în valoare de 331 de lei, a fost confiscat iar șoferul a fost amendat.

Un alt transport ilegal de lemne a fost depistat tot în comuna Sucevița. Astfel, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control, pe DN 17A, autoutilitara condusă de un bărbat de 56 de ani din comuna Frătăuții Vechi, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că șoferul nu are documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care și în acest caz s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 4 metri steri lemn de foc de esență fag.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 358 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava