MOPAN Suceava

Președintele Asociației Județene de Fotbal, Ciorian Anton, este de părere că se poate profita de criza creată de COVID-19 pentru a se aduce modificări sistemului competițional din România.

„Va fi greu ca întrecerile fotbalistice din acest an să se încheie normal, așa cum era stabilit inițial, acest moment cred că poate fi propice pentru a lua în discuție unele schimbări în sistemul competițional. Din punctul meu de vedere, o variantă care poate fi dezbătută este aceea ca să nu se mai susțină meciurile de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, iar cele 41 de campioane județene să acceadă pe tabloul eșalonului al treilea în mod direct, desigur, dacă întrunesc criteriile stabilite de FRF.

În acest fel, la acest nivel, fără să retrogradeze nimeni, s-ar putea mări numărul de serii de la 5 la 8, spre exemplu. Este limpede faptul că va urma o perioadă economică mai dificilă și trebuie să ne gândim și la bugetul echipelor, care vor economisi sume importante de bani din transport și din eventuale cazări pe la hoteluri.

Același lucru este valabil și pentru Liga a II-a, eu fiind un adept al unei competiții cu două serii, din motive asemănătoare cu cele menționate anterior. Cred că nici pentru Liga I n-ar fi rău un format cu 16 sau 18 echipe. Trebuie să găsim soluții ca să menținem cât mai multe grupări în fenomen, pentru că multe s-ar putea să dispară după această criză”, a declarat Ciprian Anton.

O variantă asemănătoare pe marginea acestui subiect a fost vehiculată zilele trecute și de antrenorul Forestei, Petre Grigoraș.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava