MOPAN Suceava

Democrat liberalii din municipiul Suceava prin vocea liderului lor deputatul Ioan Bălan s-au declarat îngrijorați de perspectiva ca locuitorii racordați la sistemul centralizat de termoficare să rămână fără apă caldă și căldură mai ales acum în prag de iarnă. Asta după ce producătorul de energie termică a anunțat că închide centrala din cauza blocajului financiar și a lipsei materiei prime. Bălan consideră inadmisibil ca oamenii să rămână fără utilități subliniind că ”acesta este binele pe care ni-l pregătește PSD”. El consideră că cetățenii nu au nici o vină pentru că majoritatea nu are posibilități suficiente de plată din cauza nivelului de trai extrem de scăzut. ”PSD ne promite binele dar ce bine e acesta când pe frigul de afară nu ai căldură la calorifer și când trebuie să trimiți copiii la școală spălându-i în lighean? Acesta este binele pe care ni-l pregătește PSD? Aud că vinovat este cetățeanul. Am putea să ne întrebăm suceveanul este așa din ADN rău platnic? Probabil că unii sunt chiar așa dar majoritatea nu are de unde să plătească, nu este solvabilă. Locuri de muncă nu se înființează ba mai mult se închid fabrici în continuare cum este fabrica de sticlă. În aceste condiții de unde bani ca oamenii să plătească facturile? Unde să-și găsească un loc de muncă?”, a spus Bălan care se întreabă dacă nu cumva oamenii au fost ”încurajați” de-a lungul timpului să nu plătească din considerente electorale. ”Vin zilnic foarte mulți oameni în audiență să-i ajut să găsească o soluție pentru plata datoriilor. Sunt scări de bloc cu doi trei datornici care nu au nici o șansă să-și plătească vreodată datoriile iar ceilalți colocatari riscă să rămână fără apă caldă și căldură. Astea sunt realitățile primăriei ale primarului Ion Lungu”, a spus Bălan.

Harșovschi îl acuză pe primarul Ion Lungu că s-a antepronunțat cu privire la tariful de de transport și distribuție a energiei termice

La rândul său liderul consilierilor PDL din deliberativul local, Lucian Harșovschi, a ținut să-l critice pe primarul Ion Lungu pentru faptul că a declarat că ar vrea ca prețul gigacaloriei să se majoreze de la 267 de lei cât este în prezent la 300 de lei, prin majorarea tarifului de transport și distribuție a energiei termice. Harșovschi consideră afirmația primarului drept ”inadecvată” în condițiile în care o comisie numită de Consiliul Local din care face și el parte negociază în prezent cu firma Thermonet detaliile referitoare la concesionarea serviciului de transport și distribuție a energiei termice inclusiv detaliile referitoare la preț. Democrat liberalul apreciază că edilul șef s-a antepronunțat lucru care nu este corect. ”De unde a scos domnul primar cifra de 300 de lei în condițiile în care comsia nu s-a pronunțat? Constat că avem pe de o parte o negociere transparentă purtată de o comisie mandatată de Consiliul Local şi pe de alta o negociere a domnului primar. E bine ca până la finalizarea negocierii să nu mai discutăm public despre preţul agentului termic. Trebuie să avem un preţ cât mai mic pentru ca sucevenii să poată plăti. Acum este o discrepanţă foarte mare între prețul actual și prețul propus de societatea care vrea să preia transportul și distribuția. Sunt membru al acestei comisii și sunt mandatat de suceveni în CL să le reprezint interesele. Sunt sigur că acum sucevenii nu pot să-și achite datoriile pentru că nu au cu ce mai ales că vorbim de o majorare cu peste 50% a prețului actual. Așa cum sucevenii nu pot suporta o majorare cu 50% a prețului actual nici primăria nu poate susține o subvenție mai mare pentru că altfel riscăm să nu avem nici o investiție în municipiul Suceava. Vorbim deja de doi ani de zile blocați în care nu s-a făcut nicio investiție nouă. Dacă vom da o subvenție mai mare şi nu vom ajunge la un preț corect în timpul acestei negocieri va fi rău atât pentru suceveni cât și pentru primărie”, a spus Harșovschi. El a amintit că în Consiliul Local a venit cu o propunere de preț maximal pentru transportul și distribuția agentului termic care însă a picat. ”Dacă PSD vota acea propunere azi nu ne mai aflam în situația în care să riscăm să avem o majorare cu peste 50% a prețului la transportul agentului termic”, a mai spus liderul consilierilor PDL din deliberativul municipiului Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava