Concert pascal
MOPAN Suceava

PDL propune o soluţie pentru salvarea handbalului sucevean. Într-un comunicat semnat de liderul consilierilor locali PDL, Lucian Harşovschi, se arată că ar trebui înfiinţată o asociaţie din care să facă parte Consiliul Local Suceava, Universitatea „Ştefan cel Mare” şi foşti jucători şi antrenori ai CS Universitatea Suceava. Noua asociere ar urma să preia palmaresul şi locul actualei echipe în Liga Naţională de handbal masculin. Curtea de Conturi obligă actualul club de handbal să restituie banii primiţi de la Consiliul Local Suceava. “Menționăm că și alte cluburi sportive din țară s-au confruntat cu probleme asemănătoare, însă municipalitățile au identificat soluții pentru salvarea activităților sportive respective. În acest sens, după analizarea modului de finanțare a altor cluburi sportive și după discuții avute cu reprezentanți ai handbalului suceavean, consilierii PDL propun constituirea unei asociații sportive care să aibă ca membrii fondatori consiliul local Suceava, Universitatea ,,Ștefan cel Mare” și foști antrenori și jucători de handbal care au contribuit la rezultatele bune ale actualului club, la care se pot adăuga și alte persoane fizice sau juridice care doresc să sprijine acest sport. Menționăm că această soluție respectă recomandările Curții de Conturi care cere ca organele administrației publice locale să nu aibă doar rolul de a finanța activitățile sportive, ci și acela de a participa direct la realizarea unor acțiuni, proiecte sau servicii de interes public local”, a declarat Harşovschi. EL a precizat că această soluție propusă de consilierii PDL a mai fost aplicată și de alte municipalități, ultima dată de către municipiul Turda care s-a asociat cu „ASOCIATIA HANDBAL CLUB POTAISSA TURDA”.

PDL susţine că echipa a primit doar 10% din suma de 10 miliarde de lei alocată prin hotărîre a deliberativului local. Lucian Harşovschi propune ca aceşti bani să fie consideraţi aport de capital la constituirea noii asociaţii sportive. În comunicatul PDL se mai arată că există informaţii conform cărora se doreşte desfiinţarea echipei sucevene pentru a face loc în Liga Naţională unei echipe din Vaslui sau uneia din Călăraşi. Harşovschi a arătat că PDL face un apel la toţi cei care vor ca Suceava să aibă în continuare echipă de handbal să participe la şedinţa Consiliului Local de pe 29 august.

“În momentul de față există o echipă de hanbal masculin care a demonstrat că poate face performanță și un grup de antrenori și foști jucători care doresc să se implice pentru a ajuta acest sport să existe în continuare la cel mai înalt nivel la Suceava și ar fi păcat ca munca acestor oameni să se piardă din cauza unor interese meschine sau din lipsă de voință politică”, a încheiat Lucian Harşovschi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava