• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

O paradă cu făclii va deschide, joi, pe 16 agust, a 12-a ediţie a Festivalului de Artă Medievală Ştefan cel Mare. Festivalul este deja promovat în oraş prin prezenţa mai multor statui vii şi levitante. Până duminică, 19 august, zilnic, în Cetatea de Scaun a Sucevei şi la Muzeului Satului vor fi aproximativ 50 de evenimente, la care vor evolua aproape 500 de membri ai unor trupe din ţară şi străinătate. De luni, 13 august, câteva statui promovează Festivalul în puncte cheie din oraș. Este voba de trei statui vii și două statui vii levitante, mai exact tineri care fac parte din trupa de teatru Funny Art din Iași. Aceştia sunt prezenţi între orele 11-12, 16 – 17 şi 19 – 20, în cinci locuri din Suceava: Obcini, George Enescu – Stație, Primărie, Orizont – Stație, Centru – Esplanadă. Alături de statui pot fi văzuţi mai mulți tineri ce fac parte din Asociația Tineri de Succes Suceava care sunt îmbrăcaţi în costume medievale și oferă informații despre Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”.

Pentru joi, 16 august, este programată parada cu făclii, care va porni la ora 20:30 din Obcini şi va defila prin oraş pe traseul: George Enescu, Primărie, bulevardul Ana Ipătescu, Cetate.

La ediția din acest an a Festivalului de Artă Medievală vor participa 470 de cavaleri, domniţe, păpuşari din țară și din Serbia, Ungaria, Turcia, Ucraina, Slovacia și Republica Moldova cu dansuri, spectacole cu foc şi lasere, cai, pantomimă, şcoli de lupte, comedia dell’arte, teatru şi concursuri pentru copii, muzică medievală, tir cu arcul, păsări de vânătoare, ateliere de gastronomie medievală, de artă textilă, fierărie, pielărie, dulgherie, caligrafie, ateliere de magie, animații medievale (painting facial), baloane de săpun uriașe. Organizatorii festivalului au anunțat că din motive obiective Trupa Hypnotique nu va mai concerta la festival, iar în locul ei, Trupa Corbu va mai susține încă un spectacol și duminică, pe scena din Muzeul Satului.

Acest proiect a fost realizat de Consiliul Judeţean şi Muzeul Bucovinei în asociere cu Municipiul Suceava și Consiliul Local Suceava.

Programul complet al festivalului:

Pe 16 august, la Suceava, începe Festivalul de Artă Medievală, 6.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (2 votes cast)
Timp liber
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava