Concert pascal
MOPAN Suceava

Festivalul nu reprezintă doar un eveniment cultural multietnic, care nu are echivalent în Europa, ci și o istorie de inițiere a legăturilor bazate pe parteneriat între autoritățile locale – gazde ale festivalului .
Primul “ popas” al festivalului a fost în Polonia, unde, ca și în anii precedenți, evenimentul din acest an a fost onorat de spectacole prezentate de țările participante, din partea României fiind invitate : Ansamblul de cântece și dansuri “ CLOPOȚELUL” din Comănești, coordonator primarul Păstrăv Grigoraș, coregraf Valentin Vlîgea, Formația de dansuri “CERBUL”din Corlata, comuna Berchișești, coordonator primarul Violeta Zenovia Țăran, precum și Ansamblul “BUCOVINA” al Școlii de Artă “Ion Irimescu” Suceava. Atât parada grupurilor cât și spectacolul oferit de participanții români s-au bucurat de aprecierea celor prezenți la eveniment, din ce în ce mai mulți cu fiecare ediție care trece.
Următorul popas al “ Întâlnirilor Bucovinene” se consumă în perioada 4-6 iulie 2014 în Republica Moldova , la Chișinău, unde din partea României vor participa : Grupul vocal-instrumental “Piatra Șoimului” Câmpulung Moldovenesc, coordonator Virgil Macovei, Formația de dansuri “Plaiurile Pojorâtei “ Pojorâta, instructor Gheorghe Străjer, Formația de dansuri “Flori de Bucovina” Sadova , coordonator primar Mihai Constantinescu și Grupul vocal “Balada” din Fălticeni, coordonator profesor Maria Tănase.
Festivalul are anual o desfășurare itinerantă, pentru 2014 programul fiind: Polonia 18 – 22 iunie 2014, Republica Moldova 04 – 06 iulie 2014 Ucraina octombrie 2014, România 18 – 20 iulie, Ungaria 01 – 03 august și Slovacia 22 – 24 august, reunind bucovineni din aceste țări.
Festivalul este unic în Europa și are drept scop protejarea, conservarea și promovarea folclorului bucovinean în Bucovina, dar și între emigranții bucovineni din Polonia, Ungaria, Ucraina, Slovacia și Republica Moldova, pentru care acest festival este un prilej de înlesnire a cunoașterii reciproce, a înțelegerii culturii bucovinenilor, a istoriei, a colaborării regionale și internaționale, prin păstrarea propriei identități culturale și naționale.

În România, festivalul este organizat, la Cîmpulung Modlovenesc, de Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural “Bucovina”, alături de partenerii din statele participante. Anul acesta are loccea de a XXV-a ediţie a manifestării.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava