Concert pascal
MOPAN Suceava

FRH a hotărât ca turneul de baraj pentru promovarea în Liga Națională să adune la start un număr de opt echipe. Aceste opt formații calificate la turneul au avut termen până pe data de 15 iulie să confirme participarea în competiție. Din cauza problemelor financiare cauzate de pandemia de coronavirus, doar jumătate dintre acestea au anunțat în mod oficial că se vor prezenta la turneu, este vorba de CSU din Suceava, Magnum Botoșani, CSM Alexandria și Unirea Sânnicolau Mare. Alte patru formații, CSM Medgidia, Universitatea Cluj, Szejke Odorheiu Secuiesc și CSM Oradea, nu s-au putut înscrie la competiție. Până la această oră, în mod surprinzător, nu s-a avansat o dată la care se va disputa turneul final pentru promovare, și asta în condițiile în care ediția 2020-2021 a Ligii Naționale va începe peste cinci săptămâni, pe 19 august. Două din cele patru echipe participante vor promova în primul eșalon al handbalului masculin românesc, la capătul unui turneu în care, probabil, se va juca fiecare cu fiecare.

În mod cert gruparea CSU din Suceava își dorește cu orice preț revenirea în Liga Națională, în această vară. În acest context, conducerea clubului a fost foarte activă pe piața transferurilor în intersezon, izbutind să transfere nu mai puțin de nouă jucători, unii dintre ei cu cărți de vizită impresionante. Până la această oră au ajuns sub comanda antrenorilor Adrian Chiruț și Iulian Andrei șapte dintre ei, este vorba de Valentin Anton (CSM Bacău), Alin Câmpan (CSM Făgăraș), Alex Dascălu (CSM Bacău), Darius Makaria (BM Sinfin – Franța), Ștefan Grigoraș (CSM Făgăraș), Viacheslav Sadovyi (CSM Bacău) și Botond Balazs (Szejke Odorheiu Secuiesc).

Chiar dacă din punct de vedere sportiv situația lor este rezolvată, macedoneanul Kostadin Petrov, transferat de la gruparea spaniolă AC Ciudad de Guadalajara și turcul Baran Nalbantoglu, adus de la formația Besiktas, n-au reușit să ajungă încă la Suceava.

„Din cauza problemelor generate de pandemia de coronavirus avem probleme cu întocmirea documentațiilor necesare. Consulatele nu lucrează încă la capacitate maximă, sunt procesate cu precădere cazurile urgente, iar sportul nu este considerat o prioritate. Este o problemă cu care se confruntă toate cluburile care au înregimentat jucători străini în această perioadă. Am primit însă asigurări că zilele următoare se va rezolva totul, astfel încât cei doi jucători să poată ajunge cât mai repede la Suceava”, a declarat antrenorul principal al celor de la CSU, Adrian Chiruț.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava