MOPAN Suceava

Ședința de vineri a deliberativului județean a consemnat un eveniment rarisim. Pe un consilier județean PSD l-au lăsat nervii având o ieșire vehementă nu la adresa adversarilor de la PNL ci la adresa Guvernului social democrat. Este vorba de fostul sindicalist Brândușel Nichitean. El și-a criticat propriul guvern că a lăsat zona Bucovinei de izbeliște arătând că județul Suceava nu se mai află în România din punctul de vedere al lucrărilor de infrastructură. „Ce vă spun acum e un lucru mai deosebit și fac un apel la toți cei care suntem în această sală. În această legislatură avem cei mai mulți parlamentari, miniștri secretari de stat, ministru și consilieri județeni, care ar trebui să ne gândim pentru județul acesta. Și aș vrea domnule președinte să faceți o invitație tuturor parlamentarilor, secretarilor de stat, ministrului, prefectului, consilierilor județeni pentru o discuție legată de ce se întâmplă cu județul Suceava. Pentru că județul Suceava nu mai este în România. Județul Suceava este undeva în afara României. De ce spun treaba asta. Numai ieri a fost discuția, și ce a apărut în spațiul public, că se face șoseaua de mare viteză București – Ploiești – Focșani – Bacău. Deci marginea României este la Pașcani. Nu este la Suceava”, a spus Brîndușel Nichitean.

”Când e vorba ca Bucureștiul să aibă grijă de Suceava ce spune? Pierderi colaterale. Asta spune. Pierderi colaterale. De asta nu avem nimic. Parcuri industriale nimic, șosele nimic”

El consideră că toți parlamentarii suceveni, secretarii de stat, consilierii județeni și alți factori de decizie să facă un memoriu către premierul României, ministrul transporturilor sau alte instituții pentru rezolvarea mai multor probleme de infrastructură din județ, cum ar fi șoseaua de centură a Sucevei, sau reabilitarea drumul european de la Roman – Suceava. „Vreau să vă întreb cine îmi plătește mie mașina, pentru că noaptea trecută mi-am fărmat-o când am venit de la Drăgușeni la Suceava. Ați fost pe acest drum să vedeți ce găuri sunt? Apoi, noi plătim impozite și rovigneta, dar drumuri nimic. De ce pentru Suceava, indiferent că este PSD sau PNL, doar se cer voturi. Aaaa.. pentru voturi suntem buni! Și când e nevoie…. Hai Suceava ridicați, ridicați, dar când e vorba ca Bucureștiul să aibă grijă de Suceava ce spune? Pierderi colaterale. Asta spune. Pierderi colaterale. De asta nu avem nimic. Parcuri industriale nimic, șosele nimic, și noi continuăm să ne mințim singuri și să vorbim într-una, domnule ce bine ne este. Păi nu e bine deloc”, a spus consilierul județean PSD.

”Vă propunem să mergem toți la primul ministru, să cerem o audiență și să spunem lucrurile pe nume. Eu voi spune că nu mă tem. Mă tem numai de Cel de Sus”

Brîndușel Nichitean consideră că toți factorii de decizie suceveni trebuie să fie „răi” pentru ca județul Suceava să fie băgat în seamă la București. „Că dacă nu vom încerca să fim răi, cu ghilimele de rigoare, și trebuie să fim răi, atunci nu ne bagă nimeni în seamă. Vă propunem să mergem toți la primul ministru, să cerem o audiență și să spunem lucrurile pe nume. Eu voi spune că nu mă tem. Mă tem numai de Cel de Sus. La fel, dacă nici așa nu facem putem aplica regula celor de la Iași. Blocăm drumurile, că nu se mai poate altfel. Păi nimeni nu ne bagă în seamă. Toți se laudă cu ce avem, dar de ajutor nimic. Eu sunt dezamăgit complet că sunt numai declarații, vorbe și lucruri zero. Așă că domnule președinte gândiți-vă și să vedem împreună cu toți parlamentarii, indiferent de unde sunt, pentru că sunt trimiși de oamenii din județ. Să nu spună că eu sunt al nu știu cui. Sunt oameni județului și trebuie să pună umărul la acest județ”, a încheiat Brîndușel Nichitean. Spusele consilierului PSD au fost întâmpinate cu aplauze din partea consilierilor PNL.

Flutur: ”Putem să facem o întâlnire, nu politizată, cu toți parlamentarii, să discutăm lucrurile acestea, despre alocarea de fonduri”

La rândul său, președintele PNL al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că ceea ce a spus Brîndușel Nichitean merită aplauze, însă acestea sunt „amare”. „Sunt aplauze amare pentru că din păcate ne confruntăm cu aceste realități, dincolo de discuția politică. Au fost și în alte vremuri, este și acum,dar parcă este mai pregnantă. Văd că iarna se prelungește pe partea a doua a ei tot mai ciudată. M-am uitat că drumul european de la Roman la Suceava e covată, e un dezastru. Numărul de tiruri cu Ucraina crește în continuare. Încercăm și sunt absolut de acord de acord cu dumneavoastră să facem demersuri. Și putem să facem și în calitate Consiliul județean Suceava o întâlnire, nu politizată, cu toți parlamentarii, să discutăm lucrurile acestea, despre alocarea de fonduri”, a spus Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava