MOPAN Suceava

Legea care înăsprește pedepsele aplicate agresorilor personalului silvic a fost promulgată de către președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat prefectul Alexandru Moldovan.

”Din nefericire, și județul Suceava se înscrie pe lista județelor în care au avut loc agresiuni cu violență asupra pădurarilor care au surprins persoane ce sustrăgeau material lemnos, iar pedepsele aplicate agresorilor nu au fost de natură să stopeze aceste acte de violență. Sunt de notorietate cazurile în care silvicultori, activiști de mediu sau jurnaliști au fost amenințați sau loviți.

Actul normativ recent promulgat de președinte are ca principal scop diminuarea infracțiunilor cu violență asupra personalului silvic și ne exprimăm speranța că pădurarii, inginerii și lucrătorii silvici se vor simți în siguranță atunci când își exercită meseria.

Conform noii legi, amenințările, vătămarea corporală ori loviturile cauzatoare de moarte vor fi pedepsite similar ca în cazul celor asupra polițiștilor sau jandarmilor, fiind considerate ultraj.

Astfel, aceste fapte comise asupra personalului silvic învestit cu exercițiul autorității publice, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite se majorează cu jumătate.

În ultimii ani, în România au fost atacați sau amenințați cu moartea circa 700 de pădurari, ingineri și lucrători silvici, iar șase pădurari au fost uciși de hoții de lemne.

Pentru ședința Colegiului Prefectural din luna ianuarie, am solicitat structurilor silvice și structurilor MAI să prezinte un raport cu privire la acțiunile desfășurate în anul 2021, privind prevenirea, combaterea și limitarea infracțiunilor la regimul silvic, materialele urmând a fi puse la dispoziția tuturor persoanelor interesate după ședința din 27 ianuarie”, a  declarat prefectul.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava