MOPAN Suceava

Asociația Tinerilor pentru România a introdus, în cadrul proiectului naţional “Fii voluntar în țara ta”, o nouă metodă eficientă de formare a tinerilor în mediul școlar, și anume “peer educations” (educație de la egal la egal), care presupune ca lecția să fie predată de elevi pentru elevi.

Parte a programului guvernamental Școala Altfel – “Să ştii mai multe, să fii mai bun”, proiectul ATPR a fost organizat săptămâna aceasta în trei licee constănțene, LPS „Nicolae Rotaru”, Liceul Teoretic “Decebal”, Colegiul Comercial “Carol I”, urmând ca astăzi, 10 aprilie, acesta să se încheie la Liceul Teoretic “Traian”. Cu acest prilej, elevii prezenți au avut ocazia de a vedea școala cu alți ochi, au avut parte de cursuri nonformale, de jocuri, de lecții practice de public speaking, cafeneaua publică și de multe alte elemente pe care învățământul clasic, caracterizat prin sobrietate, nu le poate oferi.

Acțiunea, în care au fost implicați peste 100 de elevi, are menirea de a informa tinerii cu privire la importanța voluntariatului în dezvoltarea lor profesională, de a-i încuraja să devină voluntari și să capete experiență pe piața muncii, în contextul în care angajatorii și agenții economici pun din ce în ce mai mare accent pe experiența tinerilor care au absolvit studii liceale sau studii superioare.

“Prin acest proiect am încercat să prezentăm școala … altfel. Acesta a fost motivul pentru care am implementat conceptul “educație de la egal la egal”, deoarece tinerii au nevoie să învețe nu doar de la dascăli sau adulți, ci direct de la ei. Credem că experiențele pe care aceștia le pot câștiga învățând unul de la altul sunt benefice și, cel puțin săptămânal sau la două săptămâni, profesorii ar trebui să le acorde șansa elevilor de a le împărtăși colegilor propria învățătură, cu propriile cuvinte”, declară Cristian Tănase, președintele Asociației Tinerilor pentru România.

“Mecanismul pe care l-am propus vine ca o alternativă la sistemul de educație convențional, nu îl minimalizează, ci îl completează. Am introdus acest concept plecând de la premisa că o lecție prezentată de către un elev pentru un elev are un impact sporit, datorită limbajului comun și a nevoilor și intereselor asemănătoare”, declară Silviu Ștefan Pintilie, reprezentant al ATPR în teritoriu.

Asociaţia Tinerilor din România este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în 2013, care are ca obiective majore promovarea tinerilor în mediul social,economic şi educational, precum şi responsabilizarea acestora cu privire la viaţa lor şi rolul pe care îl au în familie, şcoală şi societate.

Drd. Tănase Tasenţe

Vicepreşedinte, PR Manager

„Peer Educations”, nou concept implementat de ATPR în liceele constănțene, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava